• BIST 9095.41
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

KPSS 2013/2 göre Sağlık Bakanlığı kadrolarına yerleşenlerin atanması için istenen belgeler ile ilgili duyuru

KPSS 2013/2 göre Sağlık Bakanlığı kadrolarına yerleşenlerin atanması için istenen belgeler ile ilgili duyuru
Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce KPSS 2013/2 göre Sağlık Bakanlığı kadrolarına (TKHK ve THSK hariç) yerleşenlerin atanması için istenen belgeler ile ilgili duyuru yayımlandı.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce KPSS 2013/2 göre Sağlık Bakanlığı kadrolarına (TKHK ve THSK hariç) yerleşenlerin atanması için istenen belgeler ile ilgili duyuru yayımlandı;

 

Duyuru

KPSS – 2013/2 Yerleştirme Sonuçlarına Göre Sağlık Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı Kadrolarına (Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Hariç) Yerleşenlerin Atanmasına Esas Olmak Üzere İstenen Belgeler ve Atama İle İlgili Duyuru
ÖSYM Başkanlığı tarafından açıklanan KPSS-2013/2 yerleştirme sonuçlarına göre Sağlık Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatına yerleştirilmesi yapılanlardan, 03/04/2012 tarih ve 28253 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikteki “Kamu Kurum ve Kuruluşları tarafından kimlik, adli sicil, askerlik ve sağlık durumu hususlarında adaylardan yazılı beyanları dışında ayrıca bir belge talep edilmez.” hükmü gereğince, vukuatlı nüfus kayıt örneği, adli sicil, askerlik durum belgesi, sağlık durum belgesi istenmeyecektir. Bunların dışında aşağıdaki belgeler istenmektedir:

1. İnternet adresimizde yayınlanan 2013/2 KPSS Açıktan Atama Başvuru Formunun (tükenmez ya da dolma kalemle, silinti, kazıntı olmayacak şekilde doldurulmuş) imzalı aslı,

2. Yerleştirme Sonuç Belgesinin internet çıktısı,

3. En son öğrenim durumunu gösterir noter tasdikli diploma sureti veya mezun olduğu okuldan onaylı (kurum kaşesi ya da mührü ile imzalayanın kaşesinin de bulunduğu) sureti, diplomalarının düzenlenmemiş olması halinde ilgili kurumlarca verilen ve daha sonra diploma veya örneğiyle değiştirilebilen geçici mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylı sureti veya mezun olduğu okuldan onaylı (kurum kaşesi ya da mührü ile imzalayanın kaşesinin de bulunduğu) sureti, eğitimini yurt dışında tamamlayanlardan diplomalarının denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylananların denklik belgesinin aslı veya noter tasdikli sureti,

4. 2 (iki) Adet Fotoğraf (4,5 x 6 cm Ebadında),

5. Mal Bildirim Beyannamesi (tarihli ve imzalı doldurulup teslim edilecektir) aslı,

6. 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesi gereğince Devlet Memuru olabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Ancak, bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmalı ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almaları şartıyla Devlet memurluklarına atanabileceklerinden Kazai rüşt kararının aslı veya ilgili kurumdan onaylı sureti,

7. Şöför kadrosuna yerleşenler için B,C,D veya E sınıfı sürücü belgesi,

8. V.H.K.İ Kadrolarına yerleşenler için; Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı en az 120 saat süreli bilgisayar kullanım belgesine sahip olmak, okulların bilgisayar bölümünden mezun olmak veya örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli iki dönem bilgisayar eğitimi aldığını belgelemek.

9. Avukat kadrolarına atanabilmek için; avukatlık ruhsatnamesinin onaylı sureti.

Yerleşen adayların, yukarıda sayılan belgeleri Bakanlık Makamının 02/12/2013 tarihli ve 43622 sayılı onayına istinaden 20/12/2013 Cuma günü mesai bitimine kadar Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bizzat elden teslim etmeleri gerekmekte olup, belirtilen tarihe kadar evrakları ulaştırmayanların atamaları yapılmayacaktır.

Evrak Teslim Adresi:

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü C Blok Kat:3 Sıhhiye / Ankara

HATIRLATMALAR:

• Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmeliğin “Gerçeğe aykırı belge verilmesi veya beyanda bulunulması” başlıklı bölümün 9’uncu maddesine göre, ataması yapılanlardan gerçeğe aykırı belge verenler ya da eksik, yalan, yanlış, yanıltıcı veya gerçeğe aykırı beyanda bulunanların atamaları iptal edilecek ve görevlerine son verilecektir. Ayrıca haklarında Türk Ceza Kanununun ilgili maddeleri gereğince Bakanlığımızca yasal işlem yapılacağı, mali bir bedel (maaş gibi) ödenmişse, ödenen bedelin yasal faiziyle birlikte geri alınacağının bilinmesi gerekmektedir.

• Yerleştirmeleri, Sağlık Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı dışında diğer kamu kurum ve kuruluşlara (Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu dahil) yapılıp, evrağını sehven Bakanlığımıza teslim edenler veya gönderenler hakkında herhangi bir işlem tesis edilmeyeceğinden sorumluluk adaylara ait olacaktır.

• Sağlık Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatında bir kadroya yerleşip, evraklarını süresi içinde teslim etmeyenlerin atamaları yapılmayacak ve adreslerine bilgi verilmeyecektir.

• Ataması yapılanların tebligatları için MERNİS’teki adresler geçerli olacaktır.

• Halen askerlik görevi nedeniyle silâhaltında olanlardan haklarının saklı kalmasını isteyenlerin, yukarıda belirtilen başvuru süresi içinde durumlarını belirtir dilekçeyi Bakanlığımıza göndermeleri ve terhis tarihinden itibaren de 30 (otuz) gün içerisinde atamaya esas olmak üzere istenen belgelerle birlikte Bakanlığımıza bizzat müracaat etmeleri halinde durumları incelenecektir.

• Evrak tesliminde “Geçici Mezuniyet Belgesi” sunacaklardan, mezuniyetlerinin üzerinden 2 (iki) yıl geçenlerin geçici mezuniyet belgesi ya da onaylısı kabul edilmeyecektir. (Okuldan diplomalarının aslını alırken, onaylayanın kaşesi, imzası ve mühür olacak şekilde bir fotokopisini onaylatabilirler.)

• 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. Maddesi gereğince, atamaya esas teşkil etmek üzere, Devlet Memuru olmasına engel olabilecek akıl ve ruh hastalığı bulunmadığına dair sağlık raporunu yukarıda anılan Yönetmelik hükmü gereği Bakanlığımıza ibraz etmeyenler, bu belgeyi göreve başlayış tebellüğ tarihi itibariyle görev yaptığı yerdeki ilgili birime teslim etmek zorundadır. Atandığı ilin Sağlık Müdürlüğü tarafından, sağlık raporunu sunmadığına dair bir yazı gönderilen adayın (personelin) göreve başlamış olsa dahi ataması iptal edilecektir. (Rapor sunanlardan dahi akıl sağlığının yerinde olmadığına dair ibare bulunanların da atamaları iptal edilecektir.)

Yukarıda anılan Yönetmeliğin “Adayların askerlik ve adli sicil beyanlarının doğruluğu idare tarafından yetkili askeri ve adli mercilerden teyit edilir.” hükmü gereği kişilerden istenilmeyen adli sicil ve erkekler için askerlik durum belgeleri, Bakanlığımızca ilgili kurumlar arasında yapılacak yazışma sonucunda ilgili kurumlardan teyit edilecek ve gelecek cevaplara göre atamalar yapılacak ya da yapılamayacaktır. Süresi içerisinde evrak teslim edip de ataması yapılamayanların adreslerine bilgi verilecektir.

ÖNEMLİ HATIRLATMA;

KPSS 2013/2 Yerleştirme sonuçlarına göre Bakanlığımız bağlı kuruluş kadrolarına yerleşenler Atama evraklarının teslimi ve diğer bilgiler için aşağıda belirtilen adreslerden bilgi almaları gerekmektedir.

1- Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığına yerleşenler; http://www.tkhk.gov.tr adresinden,

2- Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığına Yerleşenler; http://www.thsk.gov.tr adresinden bilgi almaları gerekmektedir. 

İlgililere ilanen duyurulur.

 

Duyurunun aslı için tıklayınız
Atama Başvuru Formu için tıklayınız
Dilekçe Örneği için tıklayınız
Mal Bildirimi Formu için tıklayınız

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8367 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim