• BIST 8963.51
  • Altın 2278.807
  • Dolar 32.3097
  • Euro 35.0661
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Kredi çekip ameliyat oldu, kör olmaktan kurtulamadı

Kredi çekip ameliyat oldu, kör olmaktan kurtulamadı
Adana'da 56 yaşındaki Ayşe Gönülalan, şeker hastalığı nedeniyle 17 bin TL kredi çekip 13 kez ameliyat olmasına rağmen kör olmaktan kurtulamadı.

Ayşe Gönülalan, 1974 yılında evlendiğini ancak anlaşamadığı için 3 yıl sonra boşandığını belirterek, "Ondan sonra da başka birisiyle evlenmedim. Evliliğimden çocuğum da olmadı. Bir ablam vardı, o da ben Adana'ya geldiğim gün hayatını kaybetti. Şimdi yapayalnız yaşıyorum" dedi.

Yıllarca şeker hastalığıyla mücadele ettiğini anlatan Gönülalan, "Şeker hastalığı bundan 3 yıl önce çok ilerleyerek gözlerimi görmez hale getirdi. Bende babamdan kalan 700 TL maaşa güvenerek toplam 17 bin TL kredi çekip, gözlerimin kör olmaması için tam 13 kez ameliyat oldum. Gitmediğim doktor, gitmediğim şehir kalmadı. Adana, Ankara, İzmir, Kahramanmaraş ve İstanbul'a giderek gözümün kurtulması için mücadele ettim. Bu nedenle babamdan kalan maaş kesintiye uğrayarak 280 TL'ye düştü. Ancak buna rağmen gözlerimi kurtaramadım. Şimdi kör olarak hayatımı sürdürüyorum" diye konuştu.

En son Kahramanmaraş'ta özel bir göz hastanesinde ameliyat olduğunu anlatan Gönülalan şunları kaydetti:

"Hastanede beni katarak ameliyatı ettiler. Ben doktora benim gözümde silikon var, bunlara dokunulmaması gerekiyormuş dedim. Doktor bana 'Ben yaparsam bir şey olmaz' dedi, ben de güvenip ameliyat oldum. Ameliyat olduktan sonra iyi gibi görünüyordu, görmeye başlamıştım. Ancak bir hafta sonra aşırı bir ağrı ile uyandım ve gözümün küçüldüğünü fark ettim, ondan sonra bir daha göremedim. Hastaneye tekrar gittim, baktılar ama bir şey yapamadılar. Beni bu hastane kör etti."

Hayatının geri kalanı görmeden sürdüreceğini, bu acıları yaşarken bir de ev sahibi ile uğraşmak zorunda kaldığını belirten Gönülalan, "Ben canımla uğraşırken ev sahibi de kirayı ödeyemediğim için beni evden atacak. Her gün gelip beni tehdit edip, eşyalarıma zarar veriyor. Ben böyle yaşamak istemiyorum. Salıya kadar derdime bir çare bulunmazsa hayatıma son vereceğim" dedi.

Kahramanmaraş'taki özel göz hastanesi yetkilileri ise, Ayşe Gönülalan'ın şeker hastalığından dolayı görme kaybının olduğunu, hastanelerine geldiğinde bunun son derece ilerlediğini, bu nedenle yapılan ameliyatın da kör olmasına engel olamadığını, tıbbı bir yanlışlığın olmadığını belirttiler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2658 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim