• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

Kredi kartlarıyla prim tahsilatı hakkında SGK duyurusu

Kredi kartlarıyla prim tahsilatı hakkında SGK duyurusu
Sosyal Güvenlik Başkanlığı Tarafından "Kredi kartlarıyla prim tahsilatı" hakkında duyuru yayınlanmıştır.

Sosyal Güvenlik Başkanlığı Tarafından "Kredi kartlarıyla prim tahsilatı" hakkında yayınlanan duyuru ;

Duyurunun Aslı İçin tıklayınız.

T.C.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Aktüerya ve Fon Yönetimi Daire Başkanlığı

Sayı  :

Konu : Kredi kartlarıyla prim tahsilatı

 

SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNE

Günümüz ekonomik koşullarını dikkate alan ve vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde, prim ödeme yükümlülerinin primlerini kredi kartı ile ödemeleri konusunda Kurumumuzca bazı bankalarla anlaşma yapılmıştır,

06/10/2010 tarihi itibariyle, aşağıda isimleri belirtilen 17 banka ile protokol imzalanmış olup diğer bankalarla protokol çalışmaları devam etmektedir.

Buna göre prim ödemelerinin kredi kanıyla yapılabileceği bankalar; Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Asya Katılım Bankası, Denizbank, Finansbank. Fortisbank, ING Bank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Şekerbank, Turklandbank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası ve Yapı Kredi Bankası 'dır.

Prim ödeme yükümlüleri, yukarıda belirtilen bankaların birinden edinmiş olduğu kredi kartı ile aynı bankanın alternatif dağıtım kanalları (internet bankacılığı, ATM gibi) aracılığı ile prim ödemelerini gerçekleştirebildikleri gibi, ilgili bankanın kredi kartına verecekleri otomatik ödeme talimatı ile de prim ödemelerini yapabilmektedirler. Kredi kartı ile prim ödenmesinin, banka şubesinde yapılan tüm prim tahsilatı işlemlerinden bir farkı bulunmamakta olup nakit sıkıntısı içinde bulunan prim ödeme yükümlüsüne bu şekilde kolaylık sağlanması amaçlanmıştır.

Yapılan protokoller ile bankalar, Kurumumuzca bankalara açılmış bulunan tüm tahsilat türlerinin kredi kartı kapsamında ödenmesini sağlayabileceklerdir. Kredi kartı ile prim tahsilatı protokolü imzalayan bankalardan bazıları söz konusu uygulamaya başlamış ohıp diğer bankalar ise bilgi işlem alt yapılanın oluşturmalarını müteakip uygulamaya geçeceklerdir. Bu aşamada, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. tarafından 5510 sayılı Kanunun 4/1-a kapsamındaki sigortalıları çalıştıran işverenlerin cari ay primleri. 4/1-b kapsamında kendi nam ve hesabına çalışan sigortalıların (tarım sigortalıları ile borçlanma ve yapılandırma kapsamındaki primler hariç) primleri ve isteğe bağlı sigorta primlerini, Türkiye Garanti Bankası A.Ş. ise şimdilik 4/1-b kapsamında kendi nam ve hesabına çalışan sigortalıların (tarım sigortalıları ile borçlanma ve yapılandırma kapsamındaki primler hariç) primleri ve isteğe bağlı sigorta primlerinin bu bankaların kendi kredi kartı ile tahsilat işlemlerine başlamıştır.

Prim ödeme yükümlüsünün kredi kartı ile yapacağı ödemelerde komisyon bedeli alınması veya alınmaması hususunda. Kurumumuz ile bankalar arasında yapılan protokoller gereği bankaların genel uygulaması geçerlidir.

Kurumumuz web sayfasından da primlerin kredi kartıyla ödenebilmesi çalışmaları devam ettirilmektedir. Bu uygulamayla tüm bankaların kredi kartlarıyla prim ve diğer ödemelerin yapılması mümkün olacaktır. Ayrıca halen kredi kartıyla yapılan ödeme türlerinin kapsamı da genişletilecektir. Hangi tür Ödemelerin kredi kartı ile yapılabileceği bilgisi internet sayfasında duyurulacaktır.

Kredi kartı ile ödemelere İlişkin yukarıda yer alan bilgilerin her türlü iletişim araçlarının kullanılması suretiyle kamuoyuna duyurulması, meslek ve diğer sivil toplum kuruluşları ile irtibata geçilerek bilgi verilmesi gerekmektedir.

Bilgi edinilmesini ve gereğini rica ederim.

M. Emin ZARARSIZ Kurum Başkam

 

DAĞITIM:

Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine

Bu haber toplam 6620 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim