• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Liposuction zayıflama yöntemi değildir

Liposuction zayıflama yöntemi değildir
Bölgesel fazlalıklardan kurtulmak için çok etkili bir teknik olan liposuction, zayıflama yöntemi değil! Prof. Dr. Ferit Demirkan, "Kilo vermek değil ama şekillenmek için liposuction yaptırabilirsiniz" diyor

 

LAZER YÖNTEMİ KOL VE GIDIYA DA UYGULANIR
Liposuction hangi tekniklerle yapılıyor? Yağlara yapılacak müdahaleleri dörde ayırabiliz. Bunlar; klasik liposuction, radyofrekans yardımlı liposuction, vazer ve lazer lipoliz. İlk işlemde cilt altına içi boş, ince metal bir çubukla girilerek negatif basınç yardımı ile yağ dışarı çekiliyor.

Radyofrekans tekniğinin farkı nedir? Klasik teknikteki metal çubuğun üzerine dışarıda kalacak şekilde paralel ikinci bir çubuk takılıyor. İkisinin arasından geçirilen radyofrekans modundaki enerji ile ilaveten cildin sıkılaşması sağlanıyor.
Vazer yöntemi daha az biliniyor... Vazerda önce bir prob (yüksek hassasiyetli uç) yardımı ile cilt altına girilerek yağ hücrelerini patlatacak frekansta ultrasonik dalgalar veriliyor. Sonra klasik liposuction işlemi ile patlatılan hücrelerden açığa çıkan yağlar dışarı alınıyor.

En yeni yöntem lazerli liposuction mı? Daha yeni ve daha etkin bir yöntem olarak gördüğümüz lazerli liposuction'da; yağ hücrelerine, özel bir dalga boyunda lazer ışını veriliyor. Eriyen yağlar, klasik vakumlu liposuction ile dışarıya alınıyor. İçi boşalıp esneyen cildi sıkılaştırmak için de aynı seansta; cilt altı, kolajene uygun bir dalga boyunda lazer ışınlı uçla taranıyor. Gıdı, kol altları, diz ve bilek çevresi, baldır gibi bölgeler de lazer liposuction ile rahatlıkla şekillendiriliyor.

MEME YAĞLARI ÇEKİLİYOR
Liposuction hangi bölgelere uygulanabilir? Vücudunda orantısızlık bulunan kişilerde; kalça, kalça yanları, uyluklar, karın, sırt, göğüs çevresi ve beli inceltmek için uygulanıyor. Erkeklerde meme küçültmede de başarılı sonuçlar alınıyor. 40 yaş üzeri erkeklerin çoğunda görülen meme büyümesinde lazer teknolojiyle yağları çekiyoruz.

ESRA TÜZÜN

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8076 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 4  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim