• BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

Magandalardan eczacı ve kalfasına vitamin hapı dayağı

Magandalardan eczacı ve kalfasına vitamin hapı dayağı
Sultanbeyli’de bir eczaneden ilaç alan K.Ş. ve oğlu G.Ş, eczacı kalfasının kendilerine fazladan 40 liralık vitamin hapı sattığını iddia ederek eczaneyi bastı.

Eyüp Serbest/Hürriyet

Eczacının babası ve kalfasını öldüresiye döven iki şehir magandası, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. İstanbul Eczacılar Odası Genel Sekreteri Serdar Göksan, “Eczaneler şiddete son derece açık ve korunaksız halde. İstanbul’da bu kaç bininci olaydır. Eczacılar olarak korunmak ve bu konuda cezaların ağırlaştırılmasını istiyoruz” dedi.

G.Ş. geçtiğimiz Cumartesi günü Aykut Dede’nin sahibi olduğu SultanbeyliEczanesi’ne gelerek ilaç satın aldı. Eczacı kalfası, kendisine vitamin hapı da almasını tavsiye etti. G.Ş. reçetede yazılı olmayan vitamin hapını da satın aldı. Ancak aynı gün içinden bir tane içtiği vitamin hapını geri getirdi. Eczanede bu sırada eczacının babası Soysal Dede ile kalfası Murat Alparslan vardı. Murat Alparslan kutusu açılmış ve kullanılmış vitamin hapını geri alamayacağını söyledi. Eczaneden ayrılan G.Ş. kısa süre sonra babası K.Ş. ile birlikte geri döndü. K.Ş. de ilacı geri veremedi.

K.Ş ve G.Ş bunun üzerine Soysal Dede ile Murat Alparslan’a saldırdı. Eczanenin içinde başlayan tartışma dışarı taştı. K.Ş. ve G.Ş., Soysal Dede ile Murat Alparslan’ın tekme-tokat dövüp yerlerde sürükledi. Murat Alparslan G.Ş.’nin başına attığı tekmeyle baygınlık geçirdi.

Soysal Dede ve Murat Alparslan iki kişiden şikayetçi oldu. Görüntüleri de delil olarak savcılığa sundu. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında poliste ifadeleri alınan K.Ş. ve G.Ş., ilacı reçeteye dahil sandıklarını, darp olayının karşılıklı gerçekleştiğini  söyledi. İki kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

KORUNMAK İSTİYORUZ

İstanbul Eczacılar Odası Genel Sekreteri Serdar Göksan, eczacılarla vatandaşların sık sık karşı karşıya geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Özellikle antibiyotiklerin reçetesiz satışı yasaklandıktan sonra çok olay oldu. Vatandaş kendisinden mutlaka reçete isteyen eczacıya saldırdı. Nöbetlerde sık sık yaşanıyor bu. Bizler vatandaşlara çıkan muayene ücretlerini de tahsil ediyoruz. Vatandaş bunu ödemek istemiyor. Bunu tahsil etmezsem devlet benden istiyor. Vatandaşla karşı karşıya kalıyoruz. Eczaneler şiddete son derece açık ve korunaksız halde. Sağlıkta Şiddet Yasası gündemde. Biz de eczacılar olarak korunmak ve bu konuda cezaların ağırlaştırılmasını isteriz. Bunun yolu cezaların arttırılması, ayrı bir ceza tanımlaması ise biz bunu istiyoruz.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2004 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim