• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Maliye'den akraba operasyonu

Maliye'den akraba operasyonu
Maliye Bakanlığı'nın ardından SGK da prim borcu olanların bankalardaki hesabından tahsilâta başlıyor. 2013'ten itibaren sosyal güvenlik sisteminin etkinliğinin artırılması için prim alacakları e-haciz ...

Maliye Bakanlığı'nın ardından SGK da prim borcu olanların bankalardaki hesabından tahsilâta başlıyor. 2013'ten itibaren sosyal güvenlik sisteminin etkinliğinin artırılması için prim alacakları e-haciz yöntemiyle tahsil edilecek

Vergi daireleri ile bankalar arasında imzalanan protokole Sosyal Güvenlik Kurumu da (SGK) eklendi. Vergi ya da prim borcu olanların hesapları incelenerek borç miktarı banka hesabından kesilecek. Bazı uyanık işletme sahiplerinin akrabaları adına hesap açması Maliye'yi harekete geçirdi. Maliye, kurnaz işletmecilerin akrabalarını da takibe aldı. Maliye yetkilileri, bazı firmaların e-haciz gelmemesi için akraba, tanıdıkları üzerine açtığı hesapların hareketlerini de takip ettiklerini söyledi. Prim borcu olanların borcunu bankalardaki hesabından tahsilâta başlayan Maliye Bakanlığı'nın ardından SGK da bu yöntemi izleme kararı aldı. Yeni yıldan itibaren bankalarla yapılacak protokollerle kurum ödemelerini zamanında yapmayan borçlunun banka mevduat hesabına elektronik ortamda haciz konulacak. Ticari kredi kullanan işletmelerin vergi borcu varsa banka hesapları ve kredileri banka tarafından bloke ediliyor. Bloke ancak vergi borcunu ödedikten sonra kaldırılıyor. Bazı uyanık işletme sahiplerinin hesaplarına haciz gelmemesi için eş, dost, akrabaları üzerinden hesap açtığı ortaya çıktı. Vergi müfettişleri, şirketi olmadığı halde çok fazla hesap hareketi yapılan kişilerin hesaplarını inceleyecek. Şirket sahipleri ile akrabalığı tespit edilenler hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

10 DAKİKADA HACİZ
Adalet Bakanlığı ile protokol imzalayan SGK, borçlu olanların hesaplarındaki paraya 10 dakikada haciz koyabilecek. Kağıt ortamındaki yazışmalarla en erken bir haftada biten icra ve hacizler artık dakikalar içinde tamamlanacak. SGK'ya borcu olan işveren, Bağ-Kur'lu sayısının 100 binden fazla olduğunu belirten yetkililer, "Türkiye tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması gerçekleşti. Hatta bozulanlar için ek süre verildi. Bu kapsamda uzlaşmaya yanaşmayan borçlular için sıkı bir takip başlayacak" dedi.

MTV ÖDEMEYENLER TAKİPTE
Vergi gelirlerini artırmaya çalışan Maliye Bakanlığı, vatandaşları mektup yağmuruna tuttu. Daha önce ev sahiplerine, vergi barışını bozan mükelleflere mektup gönderen Maliye, bu kez trafik cezası ve motorlu taşıt vergisi (MTV) ödemeyen mükellefleri takibe aldı. Gönderilen mektuplarda sert uyarılar da bulunuyor. Borçlarını ödemeyenlerin banka hesaplarının dondurulacağı, araç ve evlerine de haciz uygulanacağı belirtildi. Uyarıları gören mükellefler vergi dairesine koştu. Ancak birçok vatandaşın borcunun olmadığı ortaya çıktı. Karışıklığın nedenini Maliye açıkladı. Karışıklığın mektupların gecikmesinden kaynaklandığı ortaya çıktı. Mektubun gönderildiği tarih itibariyle borcu olduğu ancak mükellefin eline ulaşıncaya kadar yatırdığı belirtildi.

HAZAL ATEŞ

Bu haber toplam 2447 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim