• BIST 9712.86
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 24 °C

Mapfre Sigorta merkezini Torun Center'a taşıyacak

Mapfre Sigorta merkezini Torun Center'a taşıyacak
Mapfre Grup şirketi Mapfre Genel Sigorta, merkezini taşıyacağı Torun Center ofis kulesinin 10 katını yaklaşık 67 milyon dolarlık yatırımla satın aldı.

İSTANBUL (AA) - Mapfre Grup şirketi Mapfre Genel Sigorta, merkezini taşıyacağı Torun Center ofis kulesinin 10 katını yaklaşık 67 milyon dolarlık yatırımla satın aldı.

Söz konusu alımın satış sözleşmesi için düzenlenen basın toplantısında konuşan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Torun, E-5 cephesine yakın olan 36 katlı ofis blokunun en üst katını Mapfre Sigorta'nın genel müdürlüğü yapmak üzere anlaştıklarını söyledi.

Söz konusu anlaşmanın tek kuruma yapılan en büyük satış olduğunu belirten Torun, proje kapsamında nisan ayından bu yana satış yaptıklarını ve şimdiye kadar 300 milyon liralık satış gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Bunun 3'te birinin konut, 3'te ikisinin de ofis satışı olduğunu aktaran Torun, grup olarak 2012 yılından bu yana yabancıya yaklaşık 260 milyon liralık satış gerçekleştirdiklerini, yıl sonuna kadar da bu rakamı 360 milyon liraya çıkarmak istediklerini ifade etti.

Birçok ülkeye satış yaptıklarını anlatan Torun, ağırlığın Arap ve Türki Cumhuriyetleri olduğunu dile getirdi.

Mall of İstanbul'daki haziran satışlarının yaklaşık yüzde 60'nın 1 Haziran'dan sonra yabancılara satıldığı bilgisini veren Torun, "Yani ocak ile haziran ayını kıyasladığımız zaman satışlarımızda yüzde 15'lik bir artış var. Yabancılarda daha fazla bir artış var. Çünkü o zaman mütekabiliyet yasası yoktu, bunu kıyaslayabiliyoruz. O yüzden yabancıların Gezi olaylarından etkilendiğini gözlemleyemiyoruz. Başka firmaların farklı gözlemleri olabilir" şeklinde konuştu.

Türkiye ekonomisine duydukları güvenle yatırımlarına devam etmeyi hedeflediklerini vurgulayan Torun, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün imzalarını attığımız bu satış sözleşmesi sadece iki şirket arasındaki ticari ilişkiyi kayıt altına alan bir araç olarak algılanmamalı. Bu sözleşme; şirketimiz, sektörümüz ve Türkiye ekonomisi açısından farklı kazanımları beraberinde getiren bir başarının göstergesidir. En önemlisi de içinde bulunduğumuz konjonktürde, yabancıların ülkemize ve ülkemizdeki gayrimenkul projelerine duyduğu güvenin kanıtıdır. Açıkça görüyoruz ki yabancı yatırımcı Türkiye’den umudunu kesmiyor, aksine artarak devam bir ilgi ve güven söz konusu. Bu sözleşme ile de yabancı yatırımcı güven tazeliyor."

Mapfre Genel Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Serdar Gül ise projeyi yatırım için değil kullanmak için satın aldıklarını söyledi.

Ofis ve rezidans olmak üzere üç blokun bulunduğu Torun Center, zeminden 160 metre yüksekliğinde olan konut kuleleri 42 kattan, ofis kulesi ise 36 kattan oluşuyor.

Toplam 241 bin metrekare inşaat alanına sahip olan projede 69 bin metrekare konut ve 87 bin metrekare ofis ve ticari alan yer alıyor.

Torun Center’da, projenin lansmanın yapıldığı tarihten itibaren 2 ayda 300 milyon liralık ön satış gerçekleşti. Bu rakamın 101 milyon lirası konut, 199 milyon lirası ofis satışlarından oluşuyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4071 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim