• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 23 °C

Marka doktoru bulunmayan Antalya, sağlık turizminde payı İstanbul ve Ankara'ya kaptırdı

Marka doktoru bulunmayan Antalya, sağlık turizminde payı İstanbul ve Ankara'ya kaptırdı
Medikal Turizm Derneği Başkanı Sinan İbiş, Antalya'nın sağlık turizminden yeterince pay alamadığını iddia etti.

Alanında marka olmuş doktor ve hastanelerin İstanbul ve Ankara'da bulunması nedeniyle turistlerin tercihlerini bu iki şehirden yana kullandığını söyledi.

Agne Tur ile Medikal Turizm Derneği'nin birlikte oluşturdukları 'Medikal Seyahat Organizasyonu'nun tanıtım toplantısı Tayla Otel'de yapıldı. Programa katılan Medikal Turizm Derneği Başkanı Dr. Sinan İbiş, Antalya'nın sağlık turizminden pay alamadığını savundu. İbiş, konaklama alanında şanslı bir il olan Antalya'nın aynı başarıyı sağlık turizminde gösteremediğini öne sürdü.

Sağlık turizminde hizmet verebilmek için hastane açmanın yeterli olmadığını, alanında marka olmuş hekimlere ihtiyaç olduğunu kaydeden İbiş, bu isimlerin de İstanbul ve Ankara'da görev yaptığını belirtti.

Türkiye'nin en büyük tıp fakültelerinin Ankara ve İstanbul'da olduğunu, yurt dışı hastalarının bu illerde bulunan hastaneleri tercih ettiğini aktaran İbiş, "Bu şehirlerde alanında markalaşmış hekimler bulunuyor. Antalya'da ise turizm olanakları gelişmiş, ancak sağlık turizmi burada 'sıfır' düzeyinde. Antalya'nın öncelikle markalaşmış tıp alanlarını genişletmesi, hastaların uzun süre konaklamasını sağlayacak olan tüp bebek, kanser, organ nakli gibi tedavilerle ilgili uzman kadrolarını oluşturması lazım." diye konuştu.

"SAĞLIK TURİZMİNE İLGİ VAR AMA ALTI DOLMUYOR"

Sağlık turizminde güven ve kalitenin ön planda olduğunu anlatan İbiş, hastaların doktor kadar sağlık kurumu konusunda da titiz davrandığını vurguladı. Bu iki beklentisine cevap bulan hastanın bu kez "Tedavi olacağım şehirde başka neler yapabilirim?" diye sormaya başladığını belirten İbiş, Türkiye'de sağlık turizmine karşı bir ilgi olmasına karşın, bunun altının doldurulamadığını savundu. İbiş, sağlığın da turizm gibi ucuz pazarlanmaya çalışıldığını ileri sürdü.

Sinan İbiş şöyle konuştu: "Hemen kazanma hayalleri kuruyoruz ama bu böyle olmaz. Türkiye'nin 'ucuz hizmet alınabilecek ülke' imajı var. Bu son derece yanlış. Türkiye'nin sağlıkta tecrübeli ve güvenilir bir ülke olması gerekiyor."

"ANTALYA CAN ÇEKİŞİYOR"

Turizm gibi sağlık alanında da fiyatların aşağıya çekilmesinin kötü sonuçlar doğurduğuna değinen İbiş, "İnsanlar fiyatı aşağıya çekip piyasayı öldürüyor. Sağlıkta yapılan en büyük yanlış budur. Antalya can çekişiyor, çünkü herkes fiyatı aşağıya indiriyor. Fiyatı indirerek rekabet olmaz. Türkiye'nin ucuz hizmet satılan bir ülke gibi gözükmemesi gerekiyor, çünkü sağlıkta ucuzluk olmaz. Bir otelde ucuz yatılabilir ama ucuz diye sağlık satın alınmaz. Antalya bugün böyle çalışıyor ama sağlık böyle bir şey değil." değerlendirmesinde bulundu.

Star Gündem

Bu haber toplam 4010 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim