• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 21 °C

Masrafları ödenmeyen omurilik felçlileri isyan ediyor

Masrafları ödenmeyen omurilik felçlileri isyan ediyor
Ötenazi istiyoruz.İhtiyaçları olan medikal malzemeler maddi açıdan büyük sıkıntı yaratan ve devlet tarafından tek taraflı kaza yaptıkları gerekçesiyle masrafları ödenmeyen omurilik felçlileri isyan ediyor.

Ötenazi istiyoruz

İhtiyaçları olan medikal malzemeler maddi açıdan büyük sıkıntı yaratan ve devlet tarafından tek taraflı kaza yaptıkları gerekçesiyle masrafları ödenmeyen omurilik felçlileri isyan ediyor.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Ankara Şubesi Üyeleri, tek taraflı trafik kazası yaptıkları gerekçesiyle, sağlık malzemesi satın almak için SGK’nın kendilerine ödeme yapmadığını belirterek, durumdan şikayetçi oldular. Günde 6 kere değiştirmek zorunda oldukları sonda, eldiven, yatak koruyucu bezi gibi medikal malzemeler için ayda 500 TL ceplerinden ödeme yaptıklarını belirten dernek üyeleri, şu ifadeleri kullandılar:


Bir senedir bekliyoruz
“Cumhurbaşkanı’ndan, Başbakan’dan randevu almaya çalışıyoruz. İşlerinin yoğunluğu nedeniyle bizi kabul etmiyorlar. 1 senedir bu duruma bir çözüm bekliyoruz. Anayasa bile kısa sürede değişiyor, bize bir cevap dahi vermiyorlar. Binadan, bisikletten düşüp felç olsaydık ödeme yapılacaktı. Suçumuz trafik kazası yapmak mı? Ayda yaklaşık 500 TL sağlık malzemesi için masraf yapıyoruz. Ödeme yapmayacaklarsa ötenazi isteyelim.


Primler ne için kesildi?
Dernek üyesi Mehmet Pancar, masrafları karşılayamadığını belirterek, şunları söyledi:
“Medikal merkezine 4 senet yaptım. Kredi kartımdan ödeme yaptım ama borçlarımı ödeyemedim. Ailemiz mağdur. Günde 6 kere sonda değiştiriyorum. Tanesini 1,5 TL’den alıyorum. Bunun yatak koruma bezi, eldiveni, sandalyesi var. Bunlar ayda 500 TL masraf demek. Senelerce bizden primler kesildi. Büyük bir hastalıkta ödenmiyorsa, ne zaman ödenecek? 1996’dan önce kaza yapanlara ödeme yapılacak dediler. O zamandan bu zamana kim sağ kalır ki? Ayağım takılsa düşsem felç olsam ödüyor, trafik kazası yaptım diye ödemiyor. Yağışlı bir havada kaza yaptım, alkollü de değildim. İnsanlar sara krizi, kalp krizi geçiriyorlar. Direksiyon başında ne olacağı belli mi olur?”

Arabalar bile sigortalı

Bülent Aksu ise, şunları söyledi: “Niçin kendimizi sigortalattık, başımıza bir şey gelir diye. Arabalarımız bile sigortalı, bizim onlar kadar değerimiz yok. Sandalye için insanlara minnet ediyoruz. Her ay rahatlıkla ben 500 TL ödeyebilirim diyene rastlamadım. Devlete o kadar hizmet ettim, benim suçum ne? Daldım, uyudum kaza yaptım. Yasalar koyuyorlar, uygulamıyorlar. Engelli yollarını bize göre yapamıyorlar. Söyleyelim de boşuna masraf etmesinler. Bu durumdan herkes şikayetçi. Mahkemeye de başvurduk, örnek karar çıkmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceğiz.”

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2138 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim