• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

Meclis'e dilekçe doktora kroşe, Milletvekili de doktor dövdü

Meclis'e dilekçe doktora kroşe, Milletvekili de doktor dövdü
Sağlıkçıları millet de dövüyor, milletvekili de... BDP'li vekil, sağlıkta şiddete karşı önergeye imza attıktan 1 gün sonra doktora saldırdı.

Gaziantep’te bir doktorun, hasta yakını tarafından öldürülmesinin ardından ‘sağlık çalışanlarına karşı şiddet’ olayları kamuoyunda tartışılırken BDP’li Özdal Üçer, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde acil tıp uzmanı olarak görev yapan Oğuz Eroğlu’nu dövdü. Dr. Eroğlu, 1haftalık rapor alarak, Üçer hakkında suç duyurusunda bulunurken hastaneyi suçlayan Üçer ise “Benim eşim olduğunu bildikleri için saygısızlık ettiler. Güçleri yetseydi bizi darp edeceklerdi. Bu bir faşizan, ırkçı tutumdur” dedi.
Van-Gürpınar karayolu Kurabaş mevkinde BDP Van Milletvekili Özdal Üçer’in eşi ve çocuğunun içinde bulunduğu araç kaza yaptı. Hafif yaralanan milletvekilinin eşi ve çocuğu ambulansla Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılara gerekli müdahaleler yapıldıktan sonra kazayı duyan Üçer, beraberindeki bazı partililerle hastane acil servisine gitti. Üçer ise müdahalede gecikildiği iddiasıyla tartıştığı Dr. Oğuz Eroğlu’nu tekme tokat dövdü, başhekim Vekili Vural Polat’a hakaretlerde bulundu.

Olayın duyulması üzerine Vali Münir Karaloğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan hastaneye giderek Başhekim Vekili Polat ve darp edilen doktorla bir süre görüştü. BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş da Üçer’i arayarak bilgi aldı. Üçer’in Demirtaş’a, “Ben milletvekiliyim” dediği doktorun kendisine “Milletvekili kimliğini göster” deyince sinirlendiğini anlattığı öğrenildi.

Üçer: Faşizan, ırkçı bir tutumla karşılaştım
“112 acil servisle getirilmesine rağmen yarım saat boyunca müdahale edilmemiş. Bu bir cemaat tavrıdır. Bu bir faşizan, ırkçı tutumdur” diyen BDP’li Üçer daha sonra yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:
“Acil olarak müdahale edilmesi gereken eşim ve kızımın uzunca bir süre bekletildiğine, kendilerine herhangi bir müdahalenin yapılmamış olduğuna tanık oldum. Orada olan doktora bunun nedenini sorduğumda bana “Sen kimsin” diye hitap etti. Benim eşim ve çocuğum olduğunu bilmelerine rağmen böylesi bir tavırla karşılaştım. Hastaneye girişlerinde kayıtları yapılmış olmasına rağmen eşimden yeniden kimlik istendi. Ben BDP milletvekili olduğum, eşim de Eğitim-Sen üyesi ve yöneticisi olduğu için için bu ayrımcı uygulamaya maruz kaldık. Bütün bunlar yetmezmiş gibi doktorun laubali bir şekilde davranması arzu etmediğim bir arbedenin yaşanmasına neden oldu. İstenmeden yaşanan bu olaydan dolayı büyük üzüntü duyduğumu belirtmek istiyorum. Doktorun tıp etiğine uymayan ayrımcı tutumu nedeniyle suç duyurusunda bulunacağımı da belirtmek istiyorum.” (RADİKAL)

Önce önergeye imza sonra tekme tokat!
Üçer’in olaydan 1 gün önce sağlıkta yükselen şiddet olaylarıyla ilgili olarak BDP’li İdris Baluken’in verdiği önergeye imza attığı ortaya çıktı. Sağlık emekçilerinin ciddi şiddet içerikli saldırılara maruz kaldığını vurgulayan önergesinin AKP ve CHP tarafından verilen önergelerle birleştirilerek 24 Nisan Salı günü TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi ve ardından şiddet olaylarıyla Meclis araştırma komisyonunun kurulması bekleniyor.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ: Özür dileyin
Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın BDP’li Üçer’i arayarak şiddetle kınadığı öğrenildi. “Derhal hukukçularımızı arkadaşlarımızın hizmetine verdik ve bu meselenin peşini mutlaka takip edeceğiz” diyen Akdağ, Üçer’den tüm sağlık camiasından özür dilemesini istedi. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Polat “Yapılan saldırılar karşısında tüm hukuksal haklarımızı sonuna kadar takip edeceğiz” derken TTB hekime şiddeti kınadı.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3088 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim