• BIST 8980.74
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Medeniyet Üniversitesi Mikrocerrahi Uzmanları Yetiştiriyor

Medeniyet Üniversitesi Mikrocerrahi Uzmanları Yetiştiriyor
Türkiye'de ilk kez İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde kurulan Mikrocerrahi Eğitim Araştırma Laboratuvarı'nda çeşitli branşlarda eğitim veriliyor.

Türkiye'de ilk kez İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde kurulan Mikrocerrahi Eğitim-Araştırma Laboratuvarı'nda, mikrocerrahi uzmanları yetişiyor.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, eğitimlerin devam ettiği laboratuvar, eğitim, araştırma ve uygulama hizmetlerinin yanı sıra mikrocerrahi dalının geliştirilmesi amacıyla kuruldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve Mikrocerrahi Eğitim ve Araştırma Laboratuvarı Koordinatörü Prof. Dr. Bekir Atik, 9-13 Aralık 2013 tarihleri arasında düzenlenen eğitim programıyla ilk kursiyerlerini aldıklarını bildirdi.

Şu ana kadar 28 kursiyerle Türkiye'nin dört bir tarafına hizmet verdiklerini ifade eden Atik, görüntüleme, kayıt alma ve mikrocerrahi alanında bilimsel araştırma yapan tek laboratuvarın İstanbul Medeniyet Üniversitesi bünyesinde kurulduğunu hatırlattı.

Laboratuvarda, plastik, KBB, ortopedi, damar, beyin, kadın doğum, el, göz, üroloji ve genel cerrahi gibi çeşitli branşlarda eğitim verildiğini ifade eden Atik, şu bilgileri verdi:

"Laboratuvar, mikrocerrahiyle ilgili deneysel çalışma ve araştırma yapmaya imkan sağlamaktadır. Model Tubuler Yapı ve Akım Sistemleri ile birlikte hayvan çalışmalarının olduğu kurslar, dört kursiyerle düzenlenmektedir. Programda toplam 40 saat, 5 gün boyunca laboratuvar mikroskopu, mikro-enstrümanlar, mikro-sütür, basit sütür modelleri, ileri teknoloji suni tubuler yapılar  ve canlı hayvan modelleri üzerinde çalışılmaktadır. İşlem öncesi dikkatin toplanması, öz kontrol ve sabır, hassas anatomik yapıların cerrahi bilgileri teorik olarak verilmektedir. Görüntüleme ve kaydetme özelliğine sahip mikroskoplarda kursiyerler, istedikleri çalışmalarını kaydedip sonradan kullanabilirler. Eğitim programı, bire bir eğitimle rehberlik, yönlendirme ve beceri değerlendirmesi sunan eğitmenin gözetiminde gerçekleşmektedir". 

Kursun, mikrovasküler cerrahi konusunda temel bilgi ve becerileri öğrenmek isteyen uzman ve asistan doktorlarla, tıpta yan dal asistanları ve pratisyen hekimler için düzenlendiğini belirten Atik, tüm gereksinimleri karşıladığı taktirde kursiyerlere eğitim sertifikasının verildiğini kaydetti. - İstanbul

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2130 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim