• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 25 °C

Medicana Samsun Hastanesi hizmete girdi

Medicana Samsun Hastanesi hizmete girdi
Samsun'un Canik ilçesinde hizmete giren Medicana Samsun Hastanesi'nde 30 bin metrekare kapalı alan, 32 bölüm, 220 yatak kapasitesi, yaklaşık 500 çalışan ile ayda 40 bin kişiye sağlık hizmeti sunmayı hedefliyor.

Çağdaş altyapısı ve uzman ekipleriyle, uluslararası kalite standartlarını temsil eden Joint Commission International Accreditation (JCI) tarafından akredite edilmiş 7 hastanesinde Türkiye'ye gelişmiş ülke standardında hizmet veren Medicana Sağlık Grubu'nun, sekizinci hastanesi olan Medicana Samsun Hastanesi'nin sadece yerel ve bölgesel değil komşu ülkelere de sağık hizmeti sunabilecek şekilde plandığı belirtildi.

Düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Medicana Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, Medicana Sağlık Grubu'nun 20 yılı aşkın deneyimi, uzmanlık ve uluslararası standartlarının 8. halkası olan Medicana Samsun Hastanesi'nin Samsun ve Karadeniz halkının hizmetine sunduğunu söyledi. 70 milyon dolarlık yatırım değeri bulunan Medicana Samsun Hastanesi'nin Karadeniz bölgesinin sağlık üssü olarak planlandığını anlatan Bozkurt, aynı zamanda bölge ülkelerinin de sağlık ihtiyacına cevap verecek şekilde hazırlanmış olduğunu söyledi.

Yönetim Kurulu Başkanı Bozkurt şöyle devam etti: "30 bin metrekare kapalı alanda 220 yatak kapasitesi ile bölgenin en büyük özel hastanesi olarak planlanan Medicana Samsun Hastanesi, en son teknolojik olanaklar, konforlu ve hasta mahremiyetini ön planda tutan tedavi mekanları, deneyimli ve başarıları ispat edilmiş hekim kadrosu ile uluslararası sağlık hizmeti sunmaya hazırdır. SGK ile her branşta yapılan anlaşmalar sayesinde uluslararası kalitede hizmeti, en son teknolojik olanaklarla, konforlu mekânlarda, güler yüzle, çevre özel hastaneleriyle benzer fiyatta sunma üstünlüğüne sahiptir. En son tıp teknolojisi ve konforuyla donatılan Medicana Samsun Hastanesi; Karadeniz'in en büyük özel hastanesi olarak, sadece Samsun'a değil, tüm Karadeniz ve Orta Anadolu bölgeleriyle birlikte çevre ülkelerden gelecek yabancı hastalara hizmet verecek. Parkinson Cerrahisi Merkezi, Kemik İliği Nakil Merkezi, Kanser Merkezi, Transplantasyon Merkezi, Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi Merkezi, Ortopedi ve Travmatoloji Merkezi gibi son derece önemli bölümleri ve en son teknolojik donanımı bünyesinde barındıran Medicana Samsun Hastanesi, Karadeniz Bölgesi'nde sağlık turizminin öncüsü olmayı hedefliyor."

"Sağlıkta dünya standardını Kara-deniz'e taşıyoruz" diyen yatırım ortağı Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez ise en önemli özelliklerinin farklı alanlarda faaliyet göstermeleri olduğunu kaydetti. Ölmez, "Samsun'a uluslararası düzeyde bir hastanenin kazandırılmasının haklı gururu içersindeyim." dedi. Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, hastane projesi girişiminin 2007'de başladığını ve hastanenin ilk olarak Kalp Merkezi şeklinde düşünüldüğünü ve zaman içerisinde ihtiyaçlara binaen yapılan görüşmeler ve Medicana Sağlık Grubu ile yapılan anlaşmalar sonucunda 7 bin metrekare planlanan hastane 30 bin metrekare alana çıkarılarak, tam teşekküllü bir hastane haline getirildiğini söyledi. Sadece iyi bir hastane yapmanın yeterli olmadığını vurgulayan Adnan Ölmez, "Deneyimli ve kaliteli sağlık ekibiyle tanınan Medicana Sağlık Grubu Samsun ve bölgemiz adına çok iyi sağlık hizmet verecektir. Bu hastaneyi yapmamızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Samsun ve bölge halkımıza hayırlı olsun." diye konuştu.

Geçmişi ve bugünüyle tarih ve kültür kenti olan Samsun'un aynı zamanda gerçek bir sağlık kenti olması için çaba gösterdiklerini söyleyen Medicana Samsun Hastanesi Genel Müdürü Vahap Doğan da, "Uluslararası platformda tanınan, dünya standartlarında, çağdaş yenilikleri takip eden ve yeniliklere öncülük eden, diğer sağlık kuruluşları tarafından örnek alınan sağlık kurumu olmak istiyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında tüm hastalarımıza en yüksek kalitede eşit bakım hizmeti vererek, hastalarımızın kendilerini güven içinde hissettikleri ve tüm beklentilerinin karşılandığı sağlık kurumu olacağız." açıklamasında bulundu.
 

MEHMET KÖSE

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3232 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim