• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

'Medikal ve Termal Turizmi' Ortadoğu ülkelerinin dikkatini çekti

'Medikal ve Termal Turizmi' Ortadoğu ülkelerinin dikkatini çekti
Bursa'da medikal ve termal turizm alanında başlatılan seferberlik Ortadoğu ülkelerinin dikkatini çekti.

Bursa'da medikal ve termal turizm alanında başlatılan seferberlik Ortadoğu ülkelerinin dikkatini çekti. Aralarında İran ve Dubai'nin de bulunduğu 5 Ortadoğu ülkesinin Bursa'ya direkt uçak seferi başlatmak istediğini belirten Vali Şahabettin Harput, "Termal kaynaklarımızı iyi tanıtırsak bir taşla on kuş vururuz."

Bir televizyon programında konuşan Vali Şahabettin Harput, Bursa'nın medikal ve termal tıp alanında cazibe merkezi haline geldiğini söyledi. Bursa'nın bu nimetlerinden faydalanmak için pazarlamanın önemli olduğunu kaydeden Harput, Ortadoğu ülkeleri ve Sağlık Bakanlığı'nın turizm alanında yapılan çalışmaları model aldığını belirtti.

Bursa'nın sahip olduğu sıcak suyu iyi değerlendirmesi gerektiğine işaret eden Harput, "Sağlık turizmi yeni parlayan bir sektör. Bursa'nın birincisi meselesi istihdamdır. Bursa'daki insanların yeni kurulan fabrikalarla işe alınma şansı azaldı. İleri teknoloji de istihdamı olumsuz etkiliyor. İnsanlarımıza turizm ve diğer sektörlerde bir istikamet göstermek zorundayız. Sıcak suyumuzun sağlık imkanından dünya insanlarının yararlanmasını sağlayıp, 1 trilyon dolarlık turizm pastasından hakkımız almalıyız" diye konuştu.

ORTADOĞU BURSA'YA UÇAK SEFERİ BAŞLATACAK

Medikal ve termal sağlık ile ilgili çalışmalara hız verdiklerini anlatan Harput, Sağlık Bakanlığı'nın Ankara Valiliği'ne Bursa'yı örnek göstereceğini kaydetti. Dubai, İran, Kuveyt, Katar ve Cidde'den Bursa'ya direkt uçak seferi başlatılması için talepte bulunduklarını kaydeden Harput, "Niçin bundan dünya insanları faydalanmasın? Ankara Bursa'yı model aldı. Güzel işler yapmaya başladık. Ortadoğu'daki turizm yetkilileri, 1 Mayıstan itibaren uçak seferi başlatmak istiyor. Kuveyt, Dubai, Katar, Cidde ve Riyat'tan her hafta uçak seferi başlatmak istediler. Biz her zaman böyle bir projeye hazırız. Ortadoğu'dan gelen talebi değerlendirdik. İlk etapta 10 günlük turlar başlatmak istediğimizi söyledik. Bunlar gösteriyor ki, kısa vadeli çalışmaların neticesi hemen alındı. 2011 yılı hedefimizde sağlık turizmi ilk sırada olacak" şeklinde konuştu.

2023 yılına kadar Bursa'ya 5 milyon turistin gelmesini hedeflediklerini belirten Harput, sağlık turizminin yeni adresinin Bursa olacağını ifade etti. Harput, "Bir taşla on kuş vuracağız. Bunu iyi organize etmek önemli. Paket turlar için teşebbüslerimiz sürüyor" ifadelerini kullandı.

dikkathaber

Bu haber toplam 3692 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim