• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

Medula E-Reçete Kullanım Kılavuzu güncellendi-10.12.2015

Medula E-Reçete Kullanım Kılavuzu güncellendi-10.12.2015
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Medula Eczane E-Reçete Web Servislerinin Kullanım Kılavuzu güncellenmiştir. (10.12.2015)
 

Değişiklikler;

1.52 -  Kurumumuz web sayfasında yer alan 11 Kasım 2015 tarihli duyurumuzda; SGK Kurumsal Hekim Şifresiyle devam eden e-Reçete işlemlerinde 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren “Güvenli Elektronik İmza” uygulamasına zorunlu olarak geçileceği ve herhangi bir ertelemenin söz konusu olmadığı duyurulmuştur.

e-Reçete işlemlerinde yer alan metodların güvenli elektronik imza kullanım zorunluluğu aşağıda listelenmiş olup, bahsi geçen listeye istinaden sağlık hizmet sunucularınca ilgili metodların entegrasyonunun ivedi olarak yapılması gerekmektedir. 

 

SN

İşlem Adı

Metod Adı

1 Ocak 2016 Tarihinden
İtibaren Kullanımı
Zorunlu

1

İmzalı Elektronik Reçete Giriş

imzaliEreceteGiris

Evet

2

İmzalı Elektronik Reçete Sil

imzaliEreceteSil

Evet

3

İmzalı Elektronik Reçete Onay

imzaliEreceteOnay

Evet

4

İmzalı Elektronik Reçete Onay İptal

imzaliEreceteOnayIptal

Evet

5

İmzalı ICD-10 Tanı Ekleme

imzaliEreceteTaniEkle

Evet

6

İmzalı Açıklama Ekleme

imzaliEreceteAciklamaEkle

Evet

7

İmzalı İlaç Açıklama Ekleme

imzaliEreceteIlacAciklamaEkle

Evet

8

İmzalı Elektronik Reçete Sorgula

imzaliEreceteSorgula

Hayır

9

İmzalı Elektronik Reçete Liste Sorgula

imzaliEreceteListeSorgula

Hayır

 

1 Ocak 2016 tarihi sonrasında da (alınacak yetkiye bağlı olarak) SGK Kurumsal Hekim Şifresiyle işlem yapılmaya devam edilebilecek olup, hekimin güvenli elektronik imzasını henüz temin edememiş olması ya da zaman içerisinde yenileme/kayıp vb. durumlar göz önünde bulundurularak hekimlere sınırlı süreyle SGK Kurumsal Hekim Şifresiyle işlem yapabilme imkanı sağlanacaktır. Bahsi geçen durumlarda SGK Kurumsal Hekim Şifresiyle işlem yapabilme yetkisinin hangi usullerle alınacağı hususu ayrıca duyurulacaktır.

SGK Kurumsal Hekim Şifresiyle işlem yapabilme yetkisi alan hekim, yeniden güvenli elektronik imzası ile yukarıda bahsi geçen elektronik imzalı metodların herhangi biriyle işlem yapması durumunda, almış olduğu  yetki (yeniden bir başvuruya ihtiyaç  olmaksızın) iptal edilecektir. Bu aşamadan sonra sadece elektronik imzalı metodlar üzerinden işlem yapmaya devam edebilecektir.

Kurumun inceleme birimlerince sözleşmeli eczanelere iade edilen e-Reçete kayıtlarına hekim tarafından yapılabilen tanı, açıklama ve ilaç açıklama ekleme işlemleri, hali hazırda Medula Doktor Uygulaması üzerinden de yapılabilmekle birlikte, güvenli elektronik imza uygulamasının zorunlu hale getirilmesiyle uygulamanın ekleme işlemlerinin yapıldığı bölümler kullanıma kapatılacaktır. Bu aşamadan sonra ekleme işlemleri sadece yukarıda yer alan ilgili metodlar (İmzalı ICD-10 Tanı Ekleme, İmzalı Açıklama Ekleme, İmzalı İlaç Açıklama Ekleme) kullanılarak gerçekleştirilebilecektir.

Ayrıca 1 Ocak 2016 tarihinde, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Onayı, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Onayı İptal, Yatan Hasta Reçetesi Onayı, Yatan Hasta Reçetesi Onayı İptal metodları kullanıma kapatılacağından,  bu metodlar yerine, elektronik reçete onay işlemlerinde; “İmzalı Elektronik Reçete Onay”, “İmzalı Elektronik Reçete Onay İptal” metodları kullanılmalıdır.

e-Reçete web servisine erişim yöntemi ws-security olarak değiştirilerek; 02.06.2014 tarihinde test ortamında, 19.06.2014 tarihinde de gerçek ortamda kullanıma açılmıştır. Servise yeni erişim yöntemiyle ilgili sorularınız için [email protected] e-posta adresini kullanabilirsiniz. Eski servise erişim ileriki tarihlerde kapatılacaktır.

 

Medula E-Reçete Kullanım Kılavuzu -10.12.2015 için tıklayınız. 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

 

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 11272 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim