• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 24 °C

Mehmet Öz'ün acil durum el kitabı: ZEHİRLENME

Mehmet Öz'ün acil durum el kitabı: ZEHİRLENME
Her zehirli maddede tehlikeyi işaret eden çapraz kemikler ve kurukafa işareti yoktur. Aslında tehlikesiz gibi görünen, her gün evde kullandığımız ürünlerin çoğu zehirlidir.

* Şüphe edilen maddenin yanınızda olmasına dikkat edin. Etiketinde yazan hayati bilgilere ihtiyacınız olacak. 
* Zehirlenen kişinin yaşını, kilosunu ve başka herhangi bir hastalığı olup olmadığını, ürünün kişiyle nasıl temas ettiği (ağız yoluyla, cilt veya göze temasla), kişinin ürünü ne zaman kullandığını öğrenin. Herhangi bir ilkyardımda bulunulduysa neler uygulandığını da. 
* Kişide kusma olup olmadığını, bulunduğunuz yeri, kişinin evden hastaneye ulaşmasının ne kadar zaman alacağını bilmeniz gerekir.

Zehirlenmeyi önlemek için bilmeniz gerekenler:

Ürünlerin, çocukların açamayacakları kaplarda olmasına özen gösterin ve ürünü kullandıktan sonra kabını sıkıca kapatın. Unutmayın: Hiçbir kabın çocuklar tarafından açılamayacağı garantisi yoktur. Evde kullanılan bütün ürünleri, diğer bütün kimyasalları ve ilaçları gözden uzakta ve kilit altında muhafaza edin. Ürünleri kullanırken küçük çocukların göz önünde olması gerekir. Telefon veya kapıya bakarken ürünü veya çocuğu yanınıza alın. Ürünleri geldikleri kaplarda muhafaza edin. Ürün etiketlerini ürünlerin üzerinde bırakın ve kullanmadan önce dikkatlice okuyun. İlaç alırken veya verirken aydınlık bir yerde olmaya özen gösterin. Dozunu her seferinde kontrol edin. Çocukların yanında ilaç almamaya dikkat edin. Özellikle şeker görünümlü üretilen vitaminlere ve hiçbir ilaca asla şeker demeyin. İlaç dolabını sık sık temizleyin. Son kullanım süresi dolmuş veya artık ihtiyacınız olmayan ilaçları atın.

Diyabetliyseniz kalbinizi nasıl korursunuz?

Diyabetin sağlığımızı tehdit eden bir unsur olduğunu biliyoruz. Gerçek şu ki; diyabet ve etkileri hayatınızın 3’te 1’ini çalabilir. Neyse ki bu konuda yapabileceğiniz başlıca 3 şey bulunuyor. Bunlar; tansiyonunuzu kontrol altına almak, günde 30 dakika yürümek ve kan şekerinizi dar bir aralıkta tutmaktan ibaret. Böylece diyabete bağlı kardiyovasküler yani kalp ve damarla ilişkili riski kolayca ortadan kaldırmış olursunuz. Bu da hepsinin içinde en korkutucu hastalıklardan biri olan diyabeti en kontrol edilebilir hastalıklardan biri haline getirir. Eğer yapmanız gerekenleri biliyorsanız çoğu zaman ağızdan ilaç ve insülin iğnesi almaya gerek kalmadan diyabetle başa çıkılabilir.

Süt alerjisi nasıl kontrol altına alınır?

Eğer süt alerjiniz varsa bu midenizde durulama aşamasında bir çamaşır makinesi varmış hissi verebilir. İşte kontrol edebilmeniz için uygulayabileceğiniz bazı öneriler: Süt yerine fırınlama ve pişirmede eşit miktarda konulan su, meyve suyu, soya veya pirinç sütü kullanılabilir.

1. Gizli süt ürünlerine dikkat edin. Örneğin bazı konserve ton balığı ve diğer süt ürünü içermeyen ürünler bir süt proteini olan kasein içerebilir. Bugünlerde, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) süt yan ürünleri içeren ürünlerden süt ürünü içermez yazısını kaldırma üzerine çalışıyor.
2. Gittiğiniz restoranlara alerjinizden bahsedin. Birçok restoran etler piştikten sonra ekstra lezzet katmak için tereyağı (sütten üretilen) koyuyor ancak, eridiği için göremiyorsunuz.
3. Bazı malzemeler süt ürünleri veya yan ürün içeriyor gibi gözüküyor ama içermiyor. Laktoz alerjiniz varsa bu ürünleri kullanmak güvenlidir: Kakao yağı, tartar kreması ve kalsiyum laktat.

Partnerinizde gerçekten uyku apnesi olduğunu nasıl anlarsınız?

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5971 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim