• BIST 9051.7
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Meksikalı Maria, Türk doktorlarıyla sağlığına kavuştu

Meksikalı Maria, Türk doktorlarıyla sağlığına kavuştu
Gemiyle geldiği İzmir'de kanser hastalığına bağlı akciğer yetmezliği yaşayan Meksikalı Maria Teressa Revilla, Türk doktorlarının yoğun çabasıyla hayata tutundu.

Gemiyle geldiği İzmir'de kanser hastalığına bağlıakciğer yetmezliği yaşayan Meksikalı Maria Teressa Revilla, Özel Gözde İzmir Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Üç gün solunum cihazına bağlı yaşam mücadelesi veren hasta dün hastaneden taburcu oldu. Özel Gözde İzmir Hastanesi'nde görevli Anestezi Uzmanı Dr. Kenan Gülbayrak, akciğerlerinde oluşan enfeksiyona bağlı akciğer yetmezliği gelişen hastanın geldiğinde hayati riskinin bulunduğunu belirterek, "Hastamızın pnömonisi ciddi olarak ilerlemişti ve enfeksiyona bağlı solunum yetmezliği gelişmişti. Bu nedenle geldiğinde hayati riski çok fazlaydı. Yakınlarına 'cihazdan ayrılamayabilir, her şeye hazırlıklı olun' dedik. Hastayı solunum cihazına bağladık ve hastayı ülkesinde takip eden hekimi ile de irtibata geçerek orada aldığı tedavinin aksamamasını sağladık. Aynı zamanda Meksika Konsolosluğu ile de sürekli irtibat halinde olarak kendilerine hastanın durumu ile ilgili bilgi verdik" şeklinde konuştu.

GEMİDE RAHATSIZLANDI

Ailesiyle birlikte tatile çıkan Meksikalı Maria Teressa Revilla, gemileri İzmir'e yaklaştığında fenalaştı. Daha önce yumuşak doku kanseri tedavisi gören ancak hastalığı akciğerlerine sıçrayan Teressa, gemi Kuşadası'na yanaşır yanaşmaz tedavi altına alındı. Ancak durumunun ağırlaşması ve solunum yetmezliği gelişmesi üzerine acil olarak ambulansla Özel Gözde İzmir Hastanesi'ne getirildi.

YAŞAM SAVAŞI VERDİ

Anestezi Uzmanı Dr. Kenan Gülbayrak tarafından tedavisi planlanan Teressa, yoğun bakım servisine yatırıldı. Kısmi bilinç kaybı yaşayan Terassa, solunum cihazına bağlandı. Solunum cihazına bağlanan ve ilaç tedavisi uygulanan Teressa, üç gün yaşam savaşı verdikten sonra üçüncü gün kendi başına nefes almaya başlayarak cihazdan ayrıldı. Maria Teressa Revilla'nın kızı; "İlk başta çok korktuk. Evden çok çok uzaktaydık. Türk doktorları mükemmel. Bu ilgiyi her yerde bulamazsınız. Buradaki tüm personel bize çok iyi davrandı. annemin ilk ve son hali arasında çok fark var. Meksika'dan bizi arayıp bilgi aldılar. Herkese ve konsolosluğa buranın ne kadar iyi olduğunu anlatıyoruz" dedi.

"SICAK İLGİ SAYESİNDE İYİLEŞTİM"

Yaklaşık bir haftalık tedavinin ardından servise alınan Teressa, bilmediği bir ülkede hastaneye kaldırıldığında önce endişelendiğini ancak doktor ve sağlık çalışanlarının sıcak ve sevecen yaklaşımlarının ardından rahatladığını söyledi. Kendisine uygulanan tedavi ve yakın ilginin iyileşmesini sağladığını anlatan Teressa, "İzmir'de sağlığıma kavuştum. Evime döneceğim için çok mutluyum. Buradaki herkesi özleyeceğim. Bana ve aileme karşı çok ilgili davrandılar" dedi.

Maria Teressa'ya yoğun bakımda kendi elleriyle ayran ve çay ikram ettiğini özellikle ayranı çok sevdiğini dile getiren Dr. Gülbayrak şöyle devam etti: "Maria yakın ilgimizden dolayı çok mutlu oldu ve bizi Meksika'ya davet etti. Bir hekim olarak bu tür yaklaşımların hastanın moralini yükseltme ve yaşama bağlılığını artırmada çok önemli olduğunu biliyoruz ve tüm hastalarımıza bu bilinçle yaklaşıyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2754 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim