• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Memorial, yabancı ortak alıyor, Satış % 50’nin altında

Memorial, yabancı ortak alıyor, Satış % 50’nin altında
Türkiye’nin önde gelen sağlık gruplarından Memorial, yabancı ortak alıyor. Ortaklık görüşmelerinde Katar merkezli bir fon öne çıktı. Memorial Genel Müdürü, “Satışı yüzde 50’nin altında planlıyoruz” dedi.

Türkiye’nin önde gelen sağlık gruplarından Memorial, yabancı ortak alıyor. Ortaklık görüşmelerinde Katar merkezli bir fon öne çıktı. Memorial Genel Müdürü, “Satışı yüzde 50’nin altında planlıyoruz” dedi.

Türkiye’de sağlık sektöründeki yabancı yatırımlara bir yenisi daha ekleniyor. Türkiye’de 5 hastaneyle faaliyet gösteren Memorial Sağlık Grubu, ortaklık arayışındaki yabancı gruplarla görüşmelerde sona geldi.

Grubun İngiliz ve Katarlı yatırımcılarla görüşmeler yaptığı, Katar merkezli bir yatırımcı grupla ortaklık için imza aşamasına gelindiği öğrenildi.
Görüşmelere yakın kaynaklar, İngiltere merkezli yatırım şirketi Argus Capital’in de anlaşmaya taraf olduğunu belirtti. Ali Artunkal’ın yönetici ortağı olduğu Argus Capital’in, büyük çoğunluğu güney Avrupa’da olan şirketlerde yaklaşık 400 milyon euro’luk yatırımı bulunuyor.

Memorial Genel Müdürü Uğur Genç, ortaklık görüşmelerini doğrulayarak, “Memorial gözde bir kuruluş. Finansal olarak çok iyi. Hasta tercihi açısından da önemli bir marka. Krizin azalmasıyla birlikte yabancıların bize ilgisi daha da arttı.
Yatırımcı gruplarla görüşmelerimiz sürüyor. İleri bir noktaya gelindi. Açıklayabilecek durumda değiliz. Ama yüzde 50’nin altında hisse satışı için konuşuluyor. Grubun sahibi Aydın ailesi, sağlıkta kalacak. Bu sektörü birinci işleri olarak görüyorlar” dedi.

Tekstilde büyüdü, sağlığa girdi
Memorial Sağlık Grubu, Trabzonlu tekstilci Aydın ailesine ait. Grubun başında Turgut Aydın bulunuyor. Oğlu Yaşar Aydın ise icra kurulu başkanı. Aydın ailesinin tekstildeki amiral gemisi Akyazı’daki Aydın Örme fabrikası. 1996 yılından itibaren sağlık alanında da büyüyen grup, Memorial markası altında Şişli, Ataşehir, Suadiye, Etiler ve Antalya’da hastaneler kurdu.

English Home mağazalarıyla ev tekstili alanında da faaliyet gösteren grup, bir süre önce de indirimli marketler zinciri A101’in yüzde 29.8 hissesini satın aldı. Gayrimenkul sektörüne de yatırım yapan Aydın ailesi, Sur Yapı ile ortak bin 12 konutluk Sarıgazi Adapark projesinin lansmanını gerçekleştirdi.

Yurtdışından hem hasta hem yatırımcı akını var
Türk sağlık sistemi hem yabancı hastaların, hem de yabancı yatırımcıların yoğun ilgisini çekiyor. Sağlıktaki yabancı yatırımlar Abraaj Capital’in Acıbadem’e ortaklığıyla başladı. Abraaj’ı, Yunan Marfin’in Şafak Hastaneleri’ne ortaklığı, Global Environment Fund’ın (GEF) da Dentİstanbul’u alışı izledi.

7 milyar dolarlık fon yöneten Dubaili Abraaj’ın lojistik, sağlık ve enerjide büyük yatırımları bulunuyor. Yunanistan’ın en büyük yatırım şirketlerinden 55 milyar euro varlığa sahip Marfin’in büyük ortağı ise Dubai Emiri el Maktum. ABD’li GEF de 1 milyar dolarlık fon yönetiyor. ABD’li büyük yatırım şirketlerinden Carlyle’ın Medical Park’a ve Kuveytli National Bank of Kuwait’in (NBK)?Dünya Göz’e ortaklığı da diğer büyük sağlık yatırımları arasında.

Memorial Genel Müdürü Uğur Genç, “Türkiye’de 400 hastane var. 280 tanesi İstanbul’da. Hemen hepsi tek başına devam ediyor. Sektörde satın alma ve büyümenin önü açılınca yabancılar da bu oyunda yer almak istedi. Türk sağlık sektörü büyümeye çok açık. İlginin önemli bir nedeni bu” dedi.

SERKAN ARMAN

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5026 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim