• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Memorial'den Diyarbakır'a 35 milyon dolarlık hastane

Memorial'den Diyarbakır'a 35 milyon dolarlık hastane
Memorial Sağlık Grubu'nun 15 bin metrekarelik kapalı alanda, 35 milyon dolarlık yatırımla Diyarbakır'a kurduğu hastane hizmete başladı.

Memorial Sağlık Grubu'nun 35 milyon dolarlık yatırımıyla Diyarbakır'a kurduğu hastane hizmete başladı. İleri tetkik gerektiren hastalar için de gerekli donanımı sağlayan hastane, Diyarbakır'ın yanı sıra Suriyeli ve Iraklı hastalara da hizmet verecek.

Memorial Sağlık Grubu Genel Müdürü Uğur Genç ve Memorial Diyarbakır Hastanesi Direktörü Dr. Taner Özcan, Memorial Diyarbakır Hastanesi'nde sunulan hizmetler, kullanılan ileri tıp teknolojileri ve yatırımın detayları hakkında bilgi vermek için bir basın toplantısı düzenledi. Memorial Sağlık Grubu Genel Müdürü Uğur Genç, "Açtığımız yeni hastaneyle Güneydoğu'nun yanı sıra Irak ve Suriye'ye de hizmet vermeyi planlıyoruz." dedi.

Personel kadrosunu da bölgeden seçmeye dikkat ettiklerini söyleyen Genç, Memorial Diyarbakır Hastanesi'nde ileri teknolojiye sahip tanı tedavi ünitelerinin bulunduğunu ifade etti. Kaliteli otelcilik hizmetleri ve modern mimarisi ile sadece Diyarbakır'a değil, tüm bölgeye hizmet sunabilecek bir şekilde hastaneyi tasarladıklarını kaydeden Genç, "Grubumuzun 8. Hastanesi olan Memorial Diyarbakır Hastanemiz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne, kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Memorial Diyarbakır Hastanesi'nin 35 milyon dolarlık yatırımla hayata geçtiğini belirten Genç, hastanenin 15 bin metrekarelik kapalı bir alana sahip olduğunu anlattı. Medikal ve idari kadrosunun 400 kişiden oluştuğunu dile getiren Genç, şunları söyledi: "140 yatak kapasitesi bulunan hastanemizde 6 ameliyathane bulunuyor. Ameliyathane, radyoloji ve yoğun bakımlarımızda ileri tıp teknolojisi kullanıldı. Genel yoğun bakım ve yenidoğan yoğun bakımda 15'er, kalp- damar cerrahisi yoğun bakımında 5 ve koroner yoğun bakımda 3 yatak olmak üzere toplam 38 yoğun bakım yatağı ile hizmet veriyoruz."

Türkiye çapında 8 Memorial hastanesinin bulunduğunu hatırlatan Genç, Memorial kalitesinin SGK anlaşmaları kapsamında tüm branşlarda hastalara ulaşacağının altını çizdi. Genç, her yıl yerli ve yabancı binlerce hastaya hizmet verdiklerini 2011 yılı içinde 700 bin hastayı tedavi etmeyi planladıklarını vurguladı.

Bir gazetecinin bölgede yatırım yapanlar genelde çekinerek Diyarbakır'da bu tür çalışmalar yapıyorlar sizde öyle bir kanaat oluştu mu? sorusuna Genç, herhangi bir önyargının oluşmadığı cevabını verdi. Açıklamanın ardından gazeteciler hastaneyi gezdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3331 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim