• BIST 9555.59
  • Altın 2487.863
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.8149
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 23 °C

Menopozun suçlusu bulundu: Erkekler

Menopozun suçlusu bulundu: Erkekler
Sıcak basmaları, sinirlilik haliyle kendini gösteren menopozun ortaya çıkış sebebinin, erkeklerin daha doğurgan olan genç kadınlarla birlikte olmak istemesi olduğu düşünülüyordu.

Bilim adamları bugüne kadar menopozun, doğanın getirdiği doğal bir süreç olduğunu zannediyordu. Sıcak basmaları, sinirlilik haliyle kendini gösteren menopozun ortaya çıkış sebebinin, erkeklerin daha doğurgan olan genç kadınlarla birlikte olmak istemesi olduğu düşünülüyordu.

Ancak yapılan yeni bir çalışmayla her şey adeta başa döndü. Çünkü araştırmaya göre kadınların evrimleşme sürecinde menopoza girmesinin nedeni erkeklerin her zaman daha genç kadınlarla birlikte olmak istemesi.

PARTNERİNİ KAYBEDEN KADIN DOĞURGANLIĞINI DA KAYBEDİYOR

Kanada'daki McMaster Üniversitesi'nden profesör Rama Singh'e göre, evrimleşme sürecinde erkekler belli bir yaşın üstünde kadınlarla birlikte olmak istemiyorlar. Bu nedenle kadınlar da çocuk yapma yeteneklerini kaybederek menopoza giriyorlar.

Yani artık menopozun suçlusu olarak erkekler suçlanabilir. Bilim adamlarına göre eğer erkekler nesiller boyunca, genç kadınlarla birlikte olmak için çabalamasaydı şu anda kadınlar ölene kadar doğurganlık yetisine sahip olabilirdi.

KADINLAR DA ERKEKLERİ MENOPOZA SOKABİLİRDİ

Profesör Singh'e göre eğer kadınlar da erkekler gibi bir yönelimde bulunsaydı ve daha genç erkeklerle birlikte olmak için çabalasaydı, erkekler de aynı evrimi geçirerek kendi menopozlarını yaşayabilirdi. Partnerlerini kaybeden erkekler, üreme yeteneklerini de kaybedebilirdi.

Bazı kadınlar 40 yaşında menopoza girse de kadınlar şu anda doğurganlıklarını ortalama olarak 52 yaşında kaybediyor. İnsanlara en yakın tür olan şempanzeler üzerinde yapılan araştırmalarda, kadın şempanzeler 45 yaşında doğurganlıklarını kaybediyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4320 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim