• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Mikrokristallerle yepyeni bir cilt

Mikrokristallerle yepyeni bir cilt
Ergenlik çağındakiler de dahil olmak üzere, tüm kadınlar ve erkekler hemen her gün sivilcenin oldukça rahatsızlık veren görüntüsüne maruz kalıyor.

Dünya üzerinde milyonlarca kişi, akne ve sonrasında ciltte ömür boyu taşımak zorunda kalınan izleri nedeniyle mutsuz oluyor. Yüzeysel olarak kullanılan ürünler, vitaminler ve tabletler arasında, akne sonrası izler için geliştirilmiş herhangi bir mucizevi tedavi bulunmuyor. Sivilceye özel ürünler son zamanlarda oluşmuş akne ve kısmen de izleri üzerinde etkili olabiliyor. Akne izleriniz fazla ise, yüze sürülen ürünlerle tedavi şansınız da pek fazla değil.

Mikrodermabrazyon
Güvenli ve cerrahi işlem gerektirmeyen bir yöntem olan mikrodermabrazyon, yetkili bir profesyonelin denetiminde uygulanıyor. Mikrodermabrazyonun uygulanabileceği en iyi kişiler sağlığı ve cilt tonu iyi olan ve gerçekçi sonuç bekleyenler oluyor. Elinizin üzerinde bir deneme uygulamasından sonra mikrodermabrazyonun ağrısız fakat etkili bir yöntem olduğunu anlamanız mümkün.


Akne izleri
Mikrodermabrazyon, akne izlerinin tedavisinde bir diğer önemli ve etkili yöntem. Soyucu lazer tedavilerine göre çok daha ekonomik olmakla kalmıyor, ayrıca akne izlerini gidermede de başarılı oluyor. Mikrodermabrazyon yönteminde, cilde mikroskopik boyuttaki kristalleri püskürtülerek cildin dış katmanları kontrollü bir şekilde soyuluyor. Nazik soyma yönteminden sonra, gözenekleri tıkayan tüm istenmeyen hücreler ve ölü hücreler ile kir tabakası temizleniyor. Vitaminden zengin kozmetik desteklerle cildin daha güçlü, düzgün ve canlanmış bir hale getirilmesi hedefleniyor. Mikrodermabrazyonla ayrıca sonradan oluşan koyu renkli lekelerde de hızla azalma görülüyor.

Çok amaçlı kullanım
Kullanılan mikrodermabrazyon teknolojisinin tipine göre, tedavi kombinasyonu ve süreci değişiklik gösteriyor. Birçok akne izi veya leke, 3-4 seansta belirgin düzeyde tedavi edilebiliyor. Piyasada evde uygulama yapılabilen mikrodermabrazyon cihazları olsa da, kliniklerde kullanılan teknolojiler daha güçlü mikrodermabrazyon özelliğine sahip bulunuyor. Mikrodermabrazyonla sadece akne izleri tedavi edilmekle kalmıyor, aynı zamanda ince çizgi ve kırışıklıklar ile istenmeyen lekelenmeler de gideriliyor ve cilt üzerindeki kir ve ölü hücreler de temizlenmiş oluyor. Bunun sonucunda bir yandan ciltteki genç hücreler artırılırken diğer yandan da doku metabolizmasının, lenf drenajı ve kan akımının hızlandırılması hedefleniyor.

Hangi sorunlarda faydalı?
? Siyah ve beyaz noktalar
? İnce çizgiler ve kırışıklıklar
? Güneş hasarlı cilt
? Akne eğilimli ciltler ve akne izleri
? Yüzeysel yaşlılık izleri
? Lekeli alanlar
? Yağlı cilt
? Kuru veya düzensiz cilt
? Yara ve yanık izleri
? Kesi izleri

Uygulanması
Cildin üzerinden iki veya üç kere geçiliyor. Bu esnada cildin en üst tabakası düzgün, kontrollü ve sosyal hayatı bozmayacak düzeyde soyuluyor. Bu sayede bir yandan cildin yüzeyindeki genç hücreler artırılırken diğer yandan da yeni kolajen üretiminin sağlanması hedefleniyor. Bu yolla kalınlaşan ve gençleşen deri yaşlanmanın etkilerine daha dirençli hale geliyor.

Soru: Alnımdaki çiçek hastalığı izleri için ne yapabilirim ?
Cevap: Çiçek hastalığına bağlı izler ile sivilce izleri yapısal olarak benzer cilt problemleridir. Bunlarda izlerin taban kısmında yenilenme sağlamak üzere mikropeeling ve arkasından Nlite-V lazer tedavilerinin aylık seanslar halinde uygulanması ile izlerinizi küçültebilirsiniz.

Soru: Sivilce izlerim için mezoterapi yaptırdım ancak başarılı olmadı. Neden?

Cevap: Bilindiği üzere cilde ve fonksiyonlarına faydalı olabilecek çeşitli maddelerin cildin derinliklerine enjekte edilmesine mezoterapi deniliyor. Mezoterapinin tek başına ciltteki izleri azalttığına dair bir bilimsel veri maalesef bulunmuyor ancak diğer teknolojik tedavilerle kullanıldığında faydalı olabiliyor.

Uzm. Dr. Sinan İBİŞ
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3092 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim