• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Mini etek giyenlere öneri!

Mini etek giyenlere öneri!
Giydiğiniz mini eteğin hakkını verebilmeniz için bacaklarınızın şekilli olması yetmez, bakımlı olması da gerekir.

Suna Dumankaya'dan bakım önerileri Gazete Habertürk'te. Bugünkü yazısında Dumankaya bacak bakımından, cilt bakımına kadar pek çok bakım tarifi verdi. İşte onlar:

Bal kabağı maskesiyle IŞIL IŞIL PARLAYIN


Bal kabağı maskesiyle bacaklarınıza ışıltılı bir görüntü verin

Mini etek giymeyi çok seviyorum. Bacaklarımın ışıl ışıl görünmesini nasıl sağlarım? Elif S./Ankara

Bir dilim balkabağını ezip 500 gram sütün içinde pişirin. İçine birer çorba kaşığı bal ve kaymak katın. Bu karışımı banyoda bacaklarınıza sürün. Ardından vücudunuzu fazla sıkmadan streçle sarıp, 15-20 dakika bekleyin. Sonra da yıkanın. Bu formülü haftada iki kez uygulayın. Bacaklarınız ışıl ışıl olacaktır.

DEKOLTENİZDEKİ LEKELERİ YUMURTA AKIYLA YOK EDİN

Dekolte bölgemde lekeler oluştu. Bu lekeleri yok etmek için ne yapabilirim? Zerrin G./İstanbul

Birer tatlı kaşığı yumurta akı, toz şeker ve limon suyunu karıştırıp, cildiniz temizken lekeli bölgeye sürün. Teniniz karışımı çektikçe, uygulamayı yenileyin. Yaklaşık 20 dakikanın sonunda ovarak çıkarın. Bu formülden haftada iki kez yararlanın. Ayrıca yazkış, dışarıya çıkarken güneşten koruyucu krem kullanmayı ihmal etmeyin.

KIL DİBİ İLTİHABINA TARÇINLI REÇETE

GEÇTİĞİMİZ günlerde ağda yaptırdım. Sonrasında batıklarımla oynadığım için kıl diplerimde iltihap oluştu. Bu iltihaplanmayı giderecek bir formülünüz var mı? Naz K./İzmir

Bir kahve fincanı deniz tuzu, bir çorba kaşığı limon yağı, bir tatlı kaşığı kekik yağı, bir çorba kaşığı limon suyu ve bir tatlı kaşığı tarçın tozunu karıştırın. Bu karışımı ovarak dilerseniz tüm vücudunuza, dilerseniz sadece iltihaplı bölgelere sürün. Ardından da banyo yapın. Banyodan çıkınca bu kez eşit miktarda limon suyu ve susam yağını karıştırın. Bu karışımla cildinize masaj yapın. Kuruyunca üzerine bebe pudrası sürün. Bu formülü haftada iki kez uygulayın.

CİLDİNİZİ HAVUÇLA BESLEYİN

Bir süre önce menopoza girdim ve cildimin kurumasını engelleyemez oldum. Ne yapabilirim? Sıla İ./Bolu

Öncelikle cildinizi içten beslemek için iki havucu rendeleyin ve teflon bir tavanın içinde bir tatlı kaşığı zeytinyağıyla pişirin. Hazırladığınız havuçları bir çorba kaşığı şeker ya da balla tatlandırırak veya üzerlerine limon sıkarak tüketin. Bu karışımdan her gün yiyin. Cildinizi dışarıdan beslemek için ise iki çorba kaşığı badem yağı ile birer çorba kaşığı buğday, kuşburnu, jojoba ve havuç yağını karıştırın. Bu karışımı içine 10 damla yasemin ya da lavanta yağı ekledikten sonra kuruyan cildinize sürün. Etkili bir sonuç alabilmek için bu formülden her gün yararlanmalısınız.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5116 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim