• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

MİT'çiyim diyerek doktoru kandırdı

MİT'çiyim diyerek doktoru kandırdı
Evlendikten sonra tüm mal varlığını üzerine geçirip evden kovdu.

İnternetten tanıştığı doktoru önce “MİT çalışanıyım” diye kandırdı ve eşinden boşanmasını sağladı. Daha sonra doktorla evlendi ve “Eski karın tazminat ister” diyerek tüm mal varlığını üzerine geçirdi. Doktor koca, her şeyin farkına varıp boşanma davası açtı. Mahkeme, kadını 5 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkûm etti

Sibel HÜRTAŞ/GAZETE HABERTURK

SAĞLIK Bakanlığı’nda doktor olarak görev yapan Kemal İ., internette Yüksel Y. isimli kadınla tanıştı. Yüksel Y., doktora Ankara Hukuk Fakültesi’ni bitirdiğini ve “MİT’te ajan olarak görev yaptığını” söyledi. İnternet ortamında başlayan sanal arkadaşlık, kısa sürede ciddi bir ilişkiye dönüştü.

KARISINDAN BOŞANDI
Doktor Kemal İ., çocuklarının annesi olan eşinden boşandı ve 9 gün sonra da Yüksel Y. ile evlendi. Yüksel Hanım, evlendikten sonra “Eski eşin senden tazminat isteyebilir” diyerek doktoru tüm mal varlığını kendi üzerine yaptırmaya ikna etti. Yüksel Y. bununla da yetinmeyip Doktor Kemal İ.’nin diğer evini 450 bin TL’ye satarak hesabına geçirdi. Yüksel Y., ayrıca eski eşin para alabileceğini iddia ederek, doktorla “mal ayrılığı anlaşması” da yaptı.

ÜÇ YILLIK YALAN
Üzerine geçirdiği parayla önce kredi kartı borçlarını kapatan Yüksel Hanım, daha sonra bir araba ve Çankaya’da dubleks bir ev aldı. Doktorun iddiasına göre, geri kalan para ile de estetik ameliyat yaptırdı. Yüksel Y. evliliklerinin üçüncü yılında doktor kocası ile tartıştı ve onu evden kovdu. Doktor, misafirhanede kalmaya başladı.

KARŞILIKLI DAVA
Yüksel Y. tartışmanın ardından boşanma davası açtı; hakaret ve tehdide uğradığı gerekçesiyle de 30 bin TL maddi, 20 bin TL manevi tazminat istedi. Kemal İ. de avukatı Ünal Demirtaş aracılığıyla karşı boşanma davası açtı. Mahkemeye verdiği dilekçede, “Kendisini üniversite mezunu olarak tanıttı ama ortaokul mezunuymuş, MİT’te çalıştığını söyledi ama ev kadınıymış” diyerek, 30 bin TL tazminat ödenmesini istedi.

Kocasına 5 bin TL tazminat ödeyecek

Karşılıklı açılan iki davaya birleştirerek bakan Ankara 10. Aile Mahkemesi, kadını kusurlu buldu ve “Hareketleri, kocanın kişilik haklarına da saldırı niteliğindedir. Kadından daha çok doktorun manevi tazminat istemeye hakkı vardır” diyerek kocasını kandırdığı ve hakaret ettiği gerekçesiyle 5 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti. Karara göre doktor koca da Yüksel Y.’ye 220 lira yoksulluk nafakası ödeyecek.

MALLARINI ALAMADI
Doktor Kemal İ., boşanma davasının yanı sıra mallarını geri alabilmek için Ankara 5. Aile Mahkemesi’ne dava açtı ve yaptıkları “mal ayrılığı sözleşmesi” nin iptalini istedi. Ancak Mahkeme bu talebi reddetti. Kararın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 8. Hukuk Dairesi ise kararı bozdu. Mahkeme davaya yeniden bakacak. Doktoru haklı bulursa, mallarını geri alabilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1991 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim