• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

MOBESE ile sigara tiryakisi avı

MOBESE ile sigara tiryakisi avı
MOBESE kameraları artık sigara yasağını ihlal edenleri de avlayacak.

Kent güvenlik kameraları sadece suçluları değil tiryakileri de avlamaya başladı. Sağlık Bakanlığı sigara yasağını delenleri MOBESE'den tespit edip cezayı kesiyor. Yasak için işyeri kameraları da devrede.

Trafik ve asayiş kurallarını ihlal edenlerin korkulu rüyası olan kent güvenlik sistemi (MOBESE) kameraları artık sigara yasağını ihlal edenleri de avlayacak. Sağlık Bakanlığı, 'dumansız hava sahası' uygulamasında ihlalere karşı teknolojiyi devreye sokarak tarihi bir karara imza attı. Bakanlık tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen genelgeye göre sigara yasağını delen tiryaki ve işyerlerine karşı bundan sonra kent güvenlik sistemi (MOBESE) kameraları da kullanılacak. Genelgeye göre ayrıca işyerlerindeki g ü venlik kamera kayıtları da incelenebilecek. Sigara yasağını ihlal edenlere karşı, çevre ve güvenlik kameralarına takılan görüntüler delil olarak kabul edilecek, kurum ve kişilere cezai işlem uygulanacak.

Ceza kesmeyen belediyeye 'Seni de yakarım' uyarısı

"Dumansız hava sahası" politikasında kalıcı başarıya ulaşmak için işi sıkı tutan Sağlık Bakanlığı, yayımladığı genelgede yerel yönetimleri de uyarmayı ihmal etmedi. Genelgede, "Kanun ihlali saptanan işletmelere gerekli cezai işlemi usulüne uygun şekilde uygulamayan veya geciktiren belediyeler hakkında adli, idari ve disiplin işlemleri yapılacağı konusunda valilikler kanalıyla tüm belediyeler uyarılacak" denildi.

Bahçeden gelen dumana bile ceza var

İllerde faaliyet gösteren başta lokanta, kahvehane, kafe ve barlar olmak üzere tüm işletmelerin listesinin çıkartılması talimatı verilen genelgede, söz konusu listeye göre tüm işletmeler bir sistem dahilinde mutlaka denetlenecek. Genelgede, "Açık alanı bulunan ve bu açık alanda sigara içilmesine müsaade eden işletmeler, kapalı alana sigara dumanı geçişine engel olacak gerekli önlemleri almamışsa kanun ihlali değerlendirilecek ve cezai işlem uygulanacak" denildi.

Denetim sadece mesaide değil, gece de yapılacak

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede, mesai saatleri içinde yapılan denetimlerin mesai dışında da devam edeceği vurgulandı. Müşteri kılığında mekanları ziyaret edecek ve taksiye binecek denetimçiler, sigara yasağının ihlal edildiği bir durumla karşılaşırsa anında işlem yapabilecek. Valiliklere gönderilen genelgede, "Denetimler gece ve gündüz sürekli yapılacak. Mesai dışında da sistematik denetimler devam ettirilecek. Denetimlerde görevlerini yerine getirmeyen kamu görevlileri hakkında soruşturma açılacak" denildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2101 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim