• BIST 9079.97
  • Altın 2322.611
  • Dolar 32.345
  • Euro 34.8965
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Mobil uygulamayla meme kanserine erken tanı

Mobil uygulamayla meme kanserine erken tanı
Meme kanserine, mobil uygulamayla erken tanı konulabilecek


Meme kanserine, mobil uygulamayla erken tanı konulabilecek.

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi, kadınların meme kontrollerini doğru yöntemlerle yapabilmesine olanak sağlayan profesyonel mobil takip sistemi Self Check'i Kanser Hastalarına Yardım Derneği'ne hediye etti.

Map2heal tarafından geliştirilerek profesyonel bir takip sistemi sunan ve aynı zamanda da en optimal muayene zamanlarını kullanıcıya hatırlatan Self Check, Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan, Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu, Özel Hastaneler Birliği Başkanı Dr. Hayat İzel yanısıra Map2heal kurucusu ve CEO'su Prof. Dr. Tayfun Aybek ile Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi Genel Sekreteri Yunus Gürkan'ın katılımı ile gerçekleştirilen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Savaşan: "Sistem göğüs kanserini erken tanıma olanağı sunuyor"

Kanserle mücadelede erken tanı bilincinin gelişmesinin önemine dikkat çeken Dr. Ahmet Savaşan yaptığı konuşmada, erken tanı için toplumun, sağlık çalışanlarının ve politika oluşturucuların farkındalığının önemine vurgu yaptı. Mobil takip sisteminin sekiz aylık bir çalışmanın ürünü olduğunu ifade eden Dr. Ahmet Savaşan, sistemin göğüs kanserini erken tanıma olanağı sunduğunu vurguladı.

Geç kalmadan doktora başvuruyu sağlayacak Kadınların online uygulamayı cep telefonlarına veya tapletlerine yükleyerek meme kontrollerini evlerinde düzenli ve doğru yöntemlerle yapabileceklerini söyleyen Savaşan, kadınların sistem sayesinde şüpheli bir durumda geç kalmadan doktorlarına başvurmalarını mümkün kılacağını anlattı.

Muayene bulguları otomatik olarak uzman doktorlara iletilecek

Tanıtımı yapılan mobil uygulamanın erken teşhis hayat kurtarır projesinin ilk adımı olduğunu belirten Dr. Ahmet Savaşan, bundan sonraki süreçte, muayene bulgularının otomatik olarak uzman doktorlara iletileceğini ve hatta cep telefonu üzerinden göğüs dokusunu analiz edebilen cihazlara bilgi aktarılmasının sağlanacağını anlattı.

Kocaismail: Konsey uzun zamandır dernekle işbirliği yapıyor

Konseyin kanserle ilgili farkındalık ve bilinç düzeyinin artmasını sağlamak, kansere karşı mücadelede önemli bir adım olan doğru bilinen yanlışlardan kurtulmak ve doğruların herkese ulaşması gerektiği bilincinin yaratılması için uzun zamandır Kanser Hastalarına yardım derneği ile işbirliği yaptığını söyleyen Raziye Kocaismail de konuşmasında mobil uygulamanın erken teşhis konusunda KKTC'de atılan tarihi bir adım olduğunu söyledi.

Online takip sistemi paha biçilmez bir hediye

Konsey Başkanı Ahmet Savaşan'a ülkede kanserde erken teşhis bilincinin gelişmesi için uzun zamandır yaptığı içten çalışmalar ile katkılarından ötürü teşekkür eden Kocaismail, online takip sisteminin meme kanserinde erken teşhis konusunda ülkemizdeki bütün kadınlara hayati bir olanak sunan paha biçilmez bir hediye olduğunu ifade etti. Online takip sisteminin Kanser Hastaları'na yardım derneğine ücretsiz olarak hediye edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kocaismail, derneğe başvuran kadınların sistemden ücretsiz yararlanabileceklerini sözlerine ekledi.

Kadınlarda en sık görülen kanser türlerinin başında Göğüs (Meme) Kanseri'nin geldiğini ifade eden Prof. Dr Tayfun Aybek de konuşmasında, kadınlarda meme kanseri görülme oranının yüzde 12,9 olarak hesaplandığını söyleyerek, göğüs kanserinin erken teşhis edildiği takdirde tamamen iyileşebildiğinin altını çizdi.

Muayeneler kayıt altında tutulabilecek

Vücudunu en iyi tanıyan yine kişinin kendisidir diyen Prof. Dr Aybek mobil uygulama sayesinde kadınların her ay muayenelerini kayıt altında tutabileceklerini ve değişikliklerin erken farkına varabileceklerinin altını çizdi. Mobil uygulamanın oldukça profesyonel bir takip sistemi sunduğunu ifade eden Prof. Dr. Aybek mobil uygulamanın aynı zamanda, en optimal muayene zamanlarını da kullanıcıya hatırlatacağını söyledi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1977 defa okunmuştur
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim