• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

'MR' bahane rant şahane

'MR' bahane rant şahane
Fizik tedavi uzmanı Eser Alptekin, Hürriyet’in dün gündeme getirdiği MR skandalıyla ilgili olarak, “Burada inanılmaz ticari ilişkiler var. Normalin 10 katı fazla para alıp rant sağlıyorlar” açıklamasını yaptı.

HÜRRİYET’in dün ‘Bu fiyata bu Emar’ manşetiyle gündeme getirdiği Manyetik Rezonans (MR) skandalının perde arkasını Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Eser Alptekin anlattı. Yıllık milyonlarca doların döndüğü, zaman zaman insan sağlığının hiçe sayıldığı MR piyasası hakkında Eser Alptekin, “Ben MR’ı 100 liraya çektiriyorum. Burada ilkeli davranmak, hekim etiğine uygun davranmak her baba yiğidin harcı değil. Ben de diğer uygulamalar gibi yapsam her gün 8-9 bin TL kasama para girer” dedi. Eser Alptekin şunları söyledi:

FİYATLAR DÜŞTÜ

“MR’lar Türkiye’ye 25 yıl önce geldi. Başta fiyatları yüksekti, teknoloji yeni geldiği için. Fiyatlar zaman içerisinde belli bir düzeye indi. Türkiye’de 3-4 grup MR var. Kaliteli MR’lara A grubu dersek, D grubuna kadar indirebiliriz. Bu teknolojinin eski olmasına göre değişiyor. Yıllardan beri benim bunlarla hiç bir ticari bağlantım olmadı. Hadise bu. Olmayınca ben ne dersem onu yapmaya başladılar. Diyelim ki MR bir yerde 1000-1500 lira. Benim hastam, benim imzamla gidince 100 liraya iniyor. Ben şunu istedim onlardan, en iyi MR’ı bana çekin. Hastama hemen randevu verin. Devletten daha az para alın. Başka da bir şey yok. Bunu da 25 senedir yaptırıyorum. Ne özel sağlık sigortaları bu uygulamaları yaptırabiliyor, ne devlet yaptırabiliyor. Ben bilirim her ay en aşağı 100 bin lira benim kasaya girsin. Bir özel hastanedeki 6 bin 500 liralık MR kağıdını bana getirdiklerinde ben kendi kağıdıma yazıp imza attığımda bunu ondan çok daha iyi 650 TL’ye çekiyorlar. Düşünebiliyormusun sen rantı. Bu bir ticari sektör. Bu fiyatlar herhalde bana duydukları özel sempatiden değil.”

ODA FİYATI 670 LİRA

İnsanların bilinçsiz şekilde paralarının alındığını kaydoeden Alptekin, “Burada bir takım ticari ilişkiler oluyor. Mesela özel sağlık sigortaları da bunun içinde. Tabipler Odası’nın verdiği fiyat 670 lira. En az buna alabilirsin. Daha da aşağı inme. Ben 100 liraya çektiriyorum. Bana çekilen MR’lar bin defa daha bunlardan iyi. Beni piyasa tanıyor. Eser Alptekin’e 5 kuruş veremeyeceğini biliyor. Burada ilkeli davranmak, hekim etiğine uygun davranmak her babayiğidin harcı değil. ben diğer uygulamalar gibi yapsam her gün 8-9 bin TL benim kasama para girer. Ben bunu seçmedim” diye konuştu.

Eyüp Serbest / Hürriyet

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3865 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim