• BIST 9079.97
  • Altın 2323.673
  • Dolar 32.366
  • Euro 34.9506
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Muayene kota kontrolleri hakkında duyuru

Muayene kota kontrolleri hakkında duyuru
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından tüm özel sağlık hizmet sunucularının dikkatine muayene kota kontrolleri hakkında duyuru yayımlandı.

 

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

20/03/2014

DUYURU

KURUMUMUZLA SÖZLEŞMELİ TÜM ÖZEL SAĞLIK HİZMET SUNUCULARININ DİKKATİNE

Bilindiği üzere, Sağlık Uygulama Tebliğinin 2.2.1.B-1 - Ayakta tedavilerde ödeme uygulaması başlıklı bölümünün 12. fıkrasındaki “Ayaktan başvurularda özel sağlık hizmeti sunucuları için günlük muayene sınırı acil servis/polikliniğe başvurular hariç olmak üzere, sağlık hizmeti sunucusundaki sözleşme kapsamında çalışan hekimlerin çalışma saatlerinin 6 ile çarpılması ile bulunur. Her bir hekim için günlük muayene sayısı her halükarda 60’ı geçemez. …………. Özel sağlık hizmeti sunucuları her bir hekim için ayrı ayrı olmak üzere bu sınırlarda muayene fatura edebilir. Bu sınırlar aşıldıktan sonra kabul edilen hastalar için yapılan işlemler Kuruma faturalandırılamaz.” hükmü uyarınca, ve Tebliğin 2.4.4.I - Fakoemülsifikasyon (FAKO) işlemleri başlıklı bölümünün 4. Fıkrası “(4) Göz hastalıkları branşında ayaktan başvurularda özel sağlık hizmeti sunucuları için günlük muayene sınırı acil servis/polikliniğe başvurular hariç olmak üzere, sağlık hizmeti sunucusundaki sözleşme kapsamında çalışan hekimlerin çalışma saatlerinin 4,5 ile çarpılması ile bulunur. Küsuratlı rakamlar üste tamamlanır. Her bir hekim için günlük muayene sayısı her halükarda 45’i geçemez.” hükümleri uyarınca, sözleşmeli özel sağlık hizmet sunucularında görev yapmakta olan hekimlerin haftalık çalışma saatlerinin sisteme girişi yaptırılarak yukarıda belirtilmekte olan kotalar hesaplanmaktaydı.

Yine aynı Tebliğin 2.4.4.F-3 numaralı maddesinin birinci fıkrasındaki d bendi “Fiziksel tıp ve rehabilitasyon branşında ayaktan başvurularda özel sağlık hizmeti sunucuları için günlük muayene sınırı acil servis/polikliniğe başvurular hariç olmak üzere, sağlık hizmeti sunucusundaki sözleşme kapsamında çalışan hekimlerin çalışma saatlerinin 6 ile çarpılması ile bulunur. Her bir hekim için günlük muayene sayısı her halükarda 48’i geçemez.” hükmü uyarınca da, MEDULA-hastane sistemi üzerinden yukarıda belirtilen kota kontrollerinin yapılabilmesi için sistemde değişiklik yapılmıştır. Yapılan bu değişiklik ile önceden haftalık olarak yapılmakta olan kontrollerin günlük olarak hesaplanabilmesi sağlanacaktır. Bu itibarla, özel sağlık hizmet sunucularında görev yapmakta olan hekimlerin her bir sağlık hizmet sunucusundaki günlük çalışma saatlerinin ilgili Sağlık Sosyal Güvelik Merkez Müdürlüklerince 01.05.2014 tarihine kadar (günlük olarak) girilmesi gerekmektedir. Belirtilen tarihe kadar günlük çalışma saati girilmemiş hekimler için günlük muayene kotasına ilişkin yaşanabilecek mağduriyetler tamamen sağlık hizmet sunucularının sorumluluğunda olup, Kurumumuzca herhangi bir sorumluluk kabul edilmeyecektir.

Tüm özel sağlık hizmet sunucularına önemle duyurulur.

 

"Muayene kota kontrolleri için tüm hekimler adına dilekçe verilecek" haberi ve Cibali'nin dilekçe örneği için tıklayınız

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 35554 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim