• BIST 8991.27
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Müezzinoğlu: "2018 yılında kanser ilacını üreteceğiz"

Müezzinoğlu: "2018 yılında kanser ilacını üreteceğiz"
Bakan Müezzinoğlu, "Kanser ilacını tüketiyoruz, diyabet ilacını, şeker ilacını tüketiyoruz, kronik hastalıklar, kardiyovasküler hastalıklarını tüketiyoruz, peki tüketirken bunu üretebiliyor muyuz"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bir dizi ziyarette bulunmak üzere Tekirdağ'a gitti. İlk ziyaretini Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’e gerçekleştiren Bakan Müezzinoğlu, ardından rektörlük binasındaki kahvaltı salonunda muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 2002 yılında alt gelir gurubu ülke olduğunu, şimdi ise orta gelir gurubu ülke haline geldiğini hatırlatan Bakan Müezzinoğlu, “Kişi başına düşen gayri safi milli hasıla 3 bin dolardan 10 bin dolara çıktı. Hedefimiz, 20 bin doların üzerine çıkmak. Şimdi 20 bin doların üzerine bu ülkenin çıkabilmesi için orta gelir gurubundan üst gelir gurubuna çıkabilmesi için orta gelir tuzağına düşmemesi lazım. Bunun için yapması gereken, yüksek katma değeri olan teknolojileri bu ülkemize kazandırmamız lazım. Bu nedenle stratejik yüksek teknoloji yatırımlar diyoruz. Bunlardan biri, enerji, diğeri sağlık, diğeri milli savunma. Kendi tankını, kendi insansız uçağını, kendi uçağını kendi stratejik yatırımlarını sağlıkta da kendi kanser ilacını, kendi tıbbi teknolojilerini üreten bir ülke olamazsak biz şu anda dünya ile yarışır, ister Almanya deyin, ister İngiltere deyin, ister Fransa deyin, ister Amerika deyin. Sağlık hizmeti sunumunda, onlarla hepsiyle yarışabilecek noktadayız. Hizmeti sunmakta en iyi hizmet sunucusu bir ülke haline geldik. Bu neyi getiriyor bize, sağlıkta en iyi hizmet tüketicisi bir ülke haline geldik” dedi.

“2018 yılında kanser ilacını üreteceğiz”

Türkiye’nin 2018 yılı itibariyle kanser ilacını üretebilen bir ülke haline gelineceğini belirten Bakan Müezzinoğlu, “Kanser ilacını tüketiyoruz, diyabet ilacını, şeker ilacını tüketiyoruz, kronik hastalıklar, kardiyovasküler hastalıklarını tüketiyoruz, peki tüketirken bunu üretebiliyor muyuz, Bunu üretemediğimiz sürece biz bağımsız bir ülke olamayız. Biz inşallah kanser ilacını 2018 itibariyle üretebilen bir ülke olmayı, tıbbi teknolojide kendi kullandığı cihazları üretebildiği bir ülke olmayı başarabildiğimiz zaman işte büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe yolculuğa yürürüz.” ifadelerini kullandı.

“Üniversite gençlerimizin aklıyla, vicdanıyla, gönlüyle üretebilen bir üniversite gençliği yetiştirebilirsek, diploma sahibi olurken, aklını, bilgisini, üretebilen ve topluma katma değer katabilen bir gençlik yetiştirmeyi amaçlıyoruz” diyen Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

 “Bakınız bugün Amerika'da dün itibariyle bizim ülkemizde doğmuş Prof. Dr. Aziz Sancar Bey Nobel ödülü aldı. Bu hocamız bizim ülkemizin çocuğu, bu ülkenin evladı. Ama ödülü Amerika Birleşik Devletleri'nde yaptığı araştırmalar sonucu alıyor. Peki, biz kanser enstitüsünü daha yeni kurduk. ABD kanser enstitüsünü 1928'de kuruyor. Biyoteknoloji enstitüsünü 1950'lerde kuruyor. Şimdi bize 50 yıldır, 60 yıldır şeytan taşlattılar, birbirimizle çatıştırdılar, ayrıştırdılar. Bu ülkeyi geri kılabilecek ne varsa gereğini yaptılar. Şimdi tam yukarı çıkarken yeni yeni tuzaklar kuruyorlar ve tuzakları da büyük oranda millet üzerinden milli irade üzerinden şekillendiriyorlar. Şimdi biz hep birlikte bu ülkeyi seven, bu milletin bir evladı, bu bayrağın altında yarınlara umutla ve güvenle bakmak isteyen bir toplum olarak milli iradeye hep beraber sahip çıkacağız. Demokrasiye beraber sahip çıkacağız. Bu ülkenin geleceğine kaderine beraber sahip çıkacağız. Önce ben değil, önce ülkemin sağlıklı yürüyüşü, güçlü yürüyüşü. Orası güçlü yürüyorsa, onun altında hep beraber birlikte kazanacağız” şeklinde konuştu.

Bakan Müezzinoğlu,  esnaf ve hastane ziyaretlerinin ardından programını sonlandırdı.

Bu haber toplam 2138 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim