• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Müezzinoğlu: 4-5 yıl içinde uzman hekim ihtiyacını kapatacağız

Müezzinoğlu: 4-5 yıl içinde uzman hekim ihtiyacını kapatacağız
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bu yıl itibariyle 2 bin 500 hekimin fazla ilave kadrolara geleceğini belirterek, "Önümüzdeki yıl 4 bin gelecek" dedi.

Müezzinoğlu, Tosya Devlet Hastanesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, son dönemde "sağlıkla, şiddetle ilgili iç kanatan, yürek sızlatan tablolarla karşılaşmamak için, hafta sonu ve bayram tatili olmayan gönül insanlarına, fedakar insanlara yüksek sesle konuşulmaması" gerektiğini söyledi.

Müezzinoğlu, "Biz asla bir hekime bir hemşireye, bir sağlık çalışanının saygı sınırlarını aşan bir tavırla karşılaşmalarını arzu etmiyoruz. Onlar onu hak etmiyor. Bizim milletimizin de değerleri arasında böyle bir anlayış yok. Tosya, bunu öncülüğünü yapacak inşallah" diye konuştu.

AK Parti'nin misyonunun insanı merkeze alan, onun hak ettiği ve layık olduğu hizmetleri en iyi şekilde yapmaya çalışan bir anlayışın mensupları olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Onun için, gece gündüz demeden sağlıkta, sıfatı ne olursa olsun, imkanları ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her vatandaşımızın hakkaniyetli, en ileri tıbbi imkanlara kavuşmasıyla ilgili önde bulunan bütün engelleri kaldırdık. Bu şekilde çağdaş ve modern hastanelerle sizleri buluşturduk. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu hastanenin planlanan yatak kapasitesi, 75. Kapalı alanı 18 bin metrekare. Şöyle bir hesap yaparsak bir hastaya, 200 metrekarenin üzerinde bir alan düşüyor. Burada, ben de ahil, 20 metrekarenin üzerinde evi olan bir vatandaşımız var mı, yok."

Müezzinoğlu, AK Parti ve millet olarak matematik medeniyetinin değil rahmet ve bereket medeniyetinin mensupları olduklarını belirterek, bu nedenle hastanelerin geldiğini, yolların yapıldığını, Türkiye'nin büyüdüğünü ve Türkiye'yi hazzetmekte zorlananların olduğunu savundu.

Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanların bulunduğunu öne süren Müezinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onun için daha çağdaş, daha modern şehir hastanelerini yapmamızdan rahatsız olanlar var. Çünkü hava alanlarını boğaz köprülerini yapmamızdan ve 2023 hedeflerine ulaşmamızdan rahatsız olanlar var. Ama rahatsız olanlar şunu bilsinler ki, 2001'de AK Parti'yi kurduğumuzda Recep Tayyip Erdoğan, bir cümle söyledi. 'Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' dedi. Onun için Türkiye'nin istikrarını bozmak isteyenler, onun için Türkiye'nin ilerlemesinin önünü kesmek isteyenler, şunu iyi bilsinler ki Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Çünkü, Recep Tayyip Erdoğan var. O, milletiyle beraber yürüyor. O, milletinin ortak aklının, ortak hayallerinin liderliğinin öncülüğünü yapıyor."

Müezzinoğlu, teknolojilerin ve modern imkanların vatandaşlara ulaştırılmasında herhangi bir sorunlarının olmadığını dile getirdi.

Bunların içini hizmet sunacak uzman hekimlerle donatmakta sorunları olduğunu aktaran Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Çünkü, Türkiye'yi ideolojik olarak 10 yıl öncesinde yöneten anlayışlar, bu ülkede hep hekim fazlası var diyerek, 20 yıl tıp fakültelerinin kontenjanını artırmadılar. Ülkede hekim fazlası var dediler. Niye, vatandaş daha çok muayenehaneye gitsin diye. Hekim fazlası var dediler, vatandaş sıkıntı çeksin diye. Hekim fazlası var diye diye bugün bizi hekimsiz bıraktılar. Ama, inşallah önümüzdeki 2-3 yılın içinde bu hekim açığımızı da kapatacağız. Bu yıl itibariyle 2 bin 500 hekim fazla ilave kadrolarımıza geliyor. Önümüzdeki yıl 4 bin gelecek. Şu anda 20 bin uzman hekim açığımız var. 20 bin uzman hekim açığımızı inşallah önümüzdeki 4-5 yılın içinde kapatacağız. Sizin sıkıntınız bizim sıkıntımız. İstiyoruz ki, daha çok yüzünüz gülsün. Geleceğe daha çok umutla ve güvenle bakın. Bu alanda bunu beraber ve hep birlikte başaracağız."

Konuşmanın ardından Müezzinoğlu, yetkililerle birlikte hastanenin açılış kurdelesini kesti, daha sonra hastanenin servislerini gezerek bilgi aldı.

Açılışa, Kastamonu Vali Yardımcısı Alper Tanrısever, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkanı Kazım Şahin ile daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3309 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim