• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

Müezzinoğlu: "Hedefimiz kendi ilacımızı üretmek!"

Müezzinoğlu: "Hedefimiz kendi ilacımızı üretmek!"
'Hedefimiz kendi ilacımızı üretmek'

SEDA KILIÇ

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, AKŞAM Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan'ı ziyaret etti, önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye sağlıkta büyümeye devam ediyor. Dünyanın en önemli sağlık merkezi olma yolunda önemli adımlar atan Türkiye'de, Sağlık Enstitüleri kurulacak. Tıbbi alanda oluşturulacak AR-GE merkezleriyle ilaç araştırmaları yapılacak. Sağlık çalışanlarının yıpranma payı haklarıyla ilgili düzenleme ise yıl sonuna kadar yapılacak.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkmedya Yayın Grubu'nu ziyaret etti. AKŞAM Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan ve Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu ile sohbet eden Müezzinoğlu, özel açıklamalar yaptı. Sağlık Bakanlığı'nın önümüzdeki yıllara dair projelerini anlatan Müezzinoğlu, "77 milyon ülke insanımızın sağlık hizmetine ulaşımında ve onlara saygın ve standardı yüksek sağlık hizmeti sunmada, sağlıkta dönüşüm hizmeti projesiyle dünya ile yarışabilecek bir başarıyı yakaladık. Şimdi bu boyutunu hem bunu korumak hem geliştirmek için yeni projelerimiz ve yeni çalışmalarımız var" dedi.

"Dünya markası olacağız"

"Sağlığın iki ayağında ciddi düzeyde zayıfız" diyerek özeleştiri yapan Müezzinoğlu şunları söyledi:

"Sağlığın sacayağı gibi bakarsak birincisi hizmet sunumu, diğeri sağlık üretimi. Biz sağlık tüketiminde sorunlarımızı büyük oranda aştık ama sağlık üretiminde neredeyse yok durumdayız. İlaç sanayisinde, tıbbi teknoloji üretiminde Türkiye'nin 2023 hedefinde kendi ilacını üretmek ve dünyaya Türkiye'nin markası, Türkiye'nin patenti, Türkiye'de üretilen ve dünyada pazarlanan ilacı veya tıbbi ürünleri satmak var. Bunun alt yapısını kuruyoruz."

"2016'da devreye girecek"

"Şu anda tam olarak 32 bin yatak kapasiteli 216 tane hastanemizin inşaatı devam ediyor. Bunların 3'te 1'ini bu yıl sonuna kadar bitecek ve açacağız. 3'te 1'i 2015'te bitecek ve açacağız. Geri kalan 3'te 1'ini de 2016 yılı sonu itibariyle bitirmiş ve açmış olacağız. Diğer tarafından yine inşaatları bu yıl başlamış olan ve hızını yakaladığımız şehir hastanelerinde 24 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerinin bir kısmı 2016 itibariyle devreye girecek ama neredeyse tamamı 2017 sonu itibariyle 24 bin yatak kapasiteli şehir hastaneleri bu ülkenin sağlık hizmetine girmiş olacak."

"SAĞLIK ENSTİTÜLERİ KURACAĞIZ"

"Bunun içini doldurabilmek için şu anda Meclis'te olan Ekim ayında da inşallah yasalaştıracağımız Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'nı kuruyoruz. Bu başkanlık altında enstitüler kuracağız. Bunlardan birincisi kanser enstitüsü, diğeri biyoteknoloji enstitüsü. Yani biz artık kendi tıbbi alanında ilacını, teknolojisini AR-GE'sinin alt yapısını yapmış ve bu alanda güçlü olan bir ülke olmak istiyoruz. 2018 sonu itibariyle bütün bunları tamamlamış olacağız."

"Acil eylem planı hazırladık"

Uyuşturucu mücadeleyle ilgili de bilgi veren Müezzinoğlu şu ifdaleri kullandı: "Çok güçlü bir mücadelenin yol haritasını belirledik. Uyuşturucu ile mücadelede acil eylem planı diye. Burada iki şeyi hedefliyoruz. Bunlardan birincisi koruma, diğeri de önleme. Koruma tedbirleri çok önemli. Diğeri de önleme. Yani ona ulaşım kanallarını önleyebilme."

YIPRANMA PAYI MÜJDESİ

Sağlık çalışanlarına yıpranma payı ile ilgili müjde veren Müezzinoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 13 Haziran'da, 'bu yıl sonuna kadar yıpranma payıyla ilgili düzenlemeyi yapacağız' diye sağlık çalışanlarına verdiği bir söz var. Meclis açılır açılmaz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'mızla bu konuyu değerlendirip yılsonu itibariyle onların da bu konudaki beklentilerini ve haklarını yerine getirmiş olacağız. Bizim sağlık çalışanları önemli. Yani bugün dünyanın gıpta ettiği sağlıkta bir başarımız var. Ve bu başarıyı biz hekimlerimiz, hemşireleriz, ebelerimiz ve sağlık çalışanlarımızla yakaladık. İnşallah bunu da yılsonuna kadar gerçekleştirmiş olacağız" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2081 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim