• BIST 9795.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

Müezzinoğlu: Hekim açığının sebebi YÖK ve TTB

Müezzinoğlu: Hekim açığının sebebi YÖK ve TTB
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hekim açığının 2007'de YÖK yönetimi ile Türk Tabipler Birliği’nin üniversitelerin tıp kontenjanlarını sınırlı tutmalarından kaynaklandığını söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Akit Gazetesi Ankara Bürosunu ziyaret etti. Ankara Temsilcisi Yener Dönmez ile Ankara Haber Müdürü Fatih Akkaya’nın kahvaltıda ağırladığı Bakan Müezzinoğlu, gündemdeki konuların yanı sıra Bakanlık çalışmalarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

KÜRTAJ ARTIYOR MU?

Sağlık Bakanı, son yıllarda kürtajda artış yaşandığı haberleriyle ilgili ise, “2013 yılında bir önceki yıla oranla bir patlama yok. Bizim kayıtlarımız arasında artış gözükmüyor. Ancak kayıtdışılar var. Bunlarla ilgili de net bir rakam yok” diye konuştu. 

KİŞİNİN ŞERHİ YOKSA KORNEASINI ALABİLECEĞİZ

Bakan Müezzinoğlu, gündemdeki “kornea tartışması”na da açıklık getirerek, “Kornea malum gözün önündeki şeffaf tabaka. Biz bunu organ olmaktan çıkarttık. O bir dokudur artık. Vatandaşın sağlığında ‘benim korneama dokunulmasın’ şeklinde bir beyanatı yok ise, bizim kadavradan kornea dokusunu alabilmemizi sağlayan düzenlemeyi komisyondan geçirdik, şimdi genel kurula gelecek. Olay budur” dedi. 2012 yılı içinde 1500 adet kornea ithal edildiğini, bunların adet maliyetinin yaklaşık 750 dolar olduğunu anlatan Müezzinoğlu “Şu an 4500 kornea bekleyen insanımız var. Bu insanlar sevdiklerini görmüyor. Birinin yardımına muhtaç. İthal edeceğimize bu eksikliği kendi içimizde çözmüş olacağız” dedi.

ÖZEL HASTANELERDE REKABETİN ÖNÜNÜ AÇTIK

Bakan Müezzinoğlu özel hastanelerin aldığı fark ücretleri konusunda da “Bizim vatandaşımızın sağlık hizmetlerine ulaşmada bir parasal gerekçeyi meşru görmemiz mümkün değil. Özel hastaneye giden vatandaşlarımız da hastanenin kurullarına uymak zorunda. Özel hastaneleri devlet hastanesi gibi yapmak doğru olmaz. Oraya da kurallar koyuyoruz. Diyoruz ki ‘Sen şunun iki mislini geçen bir uygulama yapamazsın ama sen 0 ile 2 misli arasındaki rakamı bildirmek zorundasın’. Devlet bir muayeneye 30 lira veriyor. Burada özel hastane ne alabilir? En çok 60 lira alabilir. Normal doğum, devlet ne veriyor. 450 lira. Çok meşhur özel hastane 900 lira veriyor. Bundan fazlasını hastane alamaz. Paket belli. Bundan fazla alamaz ama az alabilir. Biz burada rekabeti amaçlıyoruz” dedi.

KANSER VE DİYALİZDEN FARK ÜCRETİ ALINMIYOR ALINMAYACAK

Sağlık Bakanı, kanser tedavisi ve diyaliz hizmetlerinin “fark ücreti alınamayacak haller” listesinden çıkarılacağı söylentilerinin gerçek dışı olduğunu kaydetti. Müezzinoğlu “Bu alanlarda hiçbir yerde alınmıyor. Kanser diyaliz, yoğun bakım bunlarda fark ücreti kesinlikle yok” diye konuştu.

PERSONEL SINAVI GÜNDEMİMİZDE

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Uzunca bir süredir Bakanlık personeli için görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı yapılmadı. Yakında sınav var mı” şeklindeki soru üzerine de “Çalışlarımız var, ancak henüz bir takvim belirlemedik. Burada tabii bu konuyu hem Maliye’ye hem de Devlet Personel Başkanlığına götürmemiz gerekiyor. Bazen bizim çok istediğimiz bir hususu diğer ayakları oturtmadan bir de kamuoyuna deklarasyon yaptığımız zaman bir beklentiye yol açıyor, dolayısıyla buna şu anda yok deyip geçelim” bilgisini verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6124 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim