• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 14 °C

Müezzinoğlu: İlacı üreteceğiz

Müezzinoğlu: İlacı üreteceğiz
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Son 12 yılda, AK Parti iktidarı olarak hep kardeşliği, birlik ve beraberliği, birlikte büyümeyi, birlikte gelişmeyi, mutlu ve güvenli yarınlara umutla bakabilmeyi önemsedik ve bunu büyük oranda başardık" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) Tekirdağ Şube Başkanlığı tarafından Çorlu Atatürk Meydanı'nda düzenlenen geleneksel iftar yemeğine katılan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de paylaşarak, bütünleşerek, geleceğe ait güven duygularının daha da geliştiğini gördüklerini belirtti.

Türkiye'nin önemli süreçlerden geçtiğini ve Türk milletinin, kardeşlik duygularıyla, zorlu süreçleri aşabilmeyi geçmişte başarabilmiş ve gelecekte de bunu güçlü şekilde başarabilecek bir millet olduğunu ifade ederek, "İnanıyorum ki ramazan, komşuluk ilişkilerimizi de zenginleştirecek, kardeşlik duygularımızı da güçlendirecek. Bir boyutla yarınlara taşımak ve bu anlamda ramazanın rahmetini sevgi bereketine dönüştürmek inşallah ortak hedefimiz, ortak duygumuz olmalı" diye konuştu.

Müezzinoğlu, Türkiye'nin çok önemli hizmetleri son 12 yılda aldığını ve bu hizmetlerin halk tarafından takdirle karşılandığını anlatarak, şöyle konuştu:

"Muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki bir hedefe, birlik ve beraberlik içinde yürümek, birlik ve beraberlik içinde o hedefe ulaşmayı, cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yıl dönümünde inşallah 2023 yılında o hedeflere ulaşmış bir Türkiye'yi birlikte başaracağız. Bunun için, MÜSİAD'ın girişimci ruhu, insanımızın sevgi ve hoşgörü anlayışı ve birlik olma duygusuyla bu yolculuğu başarılı bir şekilde yapacağımıza inanıyorum."

Milletin imkan ve değerlerini, 12 yıllık süre zarfında, milletin geleceğine yansıtabilmek adına önemli icraatlar yaptıklarını ve sağlık alanında hayal edilemeyenlerin şimdi yaşandığını belirten Müezzinoğlu, halkın her alanda olduğu gibi sağlık alanında da hak ettiği hizmetleri alabildiğini ifade etti.

Müezzinoğlu, sağlıkta ileri noktalara gidecek büyük hedefler koyduklarını dile getirerek, "Tüketen bir ülke olmaktan, üreten bir ülke olma hedefine de bu yeni yasal düzenlemelerle geleceğiz. Son 12 yılda, AK Parti iktidarı olarak hep kardeşliği, birlik ve beraberliği, birlikte büyümeyi, birlikte gelişmeyi, mutlu ve güvenli yarınlara umutla bakabilmeyi önemsedik ve bunu büyük oranda başardık" şeklinde konuştu.

Biyoteknoloji alanında Türkiye'yi dünya ile yarışır bir noktaya taşımayı hedeflediklerini anlatan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Artık ilacı tüketen, tıbbi teknolojileri tüketen değil, ilacı da tıbbi teknolojileri de üreten ve bu anlama Türkiye sağlık enstitülerini kurmayı bu dönemde meclisimizde yasalaştırmayı hedefliyoruz. Kanser enstitüsünü ve biyoteknolojiler entitüsünü inşallah kurumsal yapısını kurduğumuzda, artık biyoteknoloji alanında da Türkiye'yi ve Türk girişimcisini dünya ile yarışır bir noktaya taşımayı başaracağız."

Konuşmaların ardından, programa telekonferansla bağlanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağlıların ramazan ayını kutlayarak, hayırlı iftarlar diledi.

Yemeğe, AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ve MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Oktay Dede ile dernek yöneticileri ve üyeleri katıldı

Bu haber toplam 2977 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim