• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Müezzinoğlu: "Kanser ilacını Türkiye'de üreteceğiz"

Müezzinoğlu: "Kanser ilacını Türkiye'de üreteceğiz"
SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kanser ilaçlarını Türkiye’de üretemini başaracaklarını belirterek, "Hiçbir hastamızı da mağdur etmeyiz. Hiç merakınız olmasın.

SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kanser ilaçlarını Türkiye’de üretemini başaracaklarını belirterek, "Hiçbir hastamızı da mağdur etmeyiz. Hiç merakınız olmasın. Bu anlamda bakınız yarından sonra bio-teknoloji fuarına gidiyorum. İnşallah birçok ilacımızı da özellikle kanser ilacımızı da Türkiye’de üretimini de inşallah başaracağız" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile birlikte, karayoluyla saat 11.00’da İstanbul’dan Edirne’nin Uzunköprü İlçesi’ne geldi. Bakanları, Edirne Valisi Hasan Duruer, Uzunköprü Kaymakamı Uğur Kolsuz, daire müderleri, partililer karşıladı. İki bakana vatandaşlar yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Bakan Müezzinoğlu doktor kıyafeti giyen küçük bir kızı kucağına alıp sevdi ve öptü. Ardından iki bakan Hükümet Konağı’na giderek Kaymakam Uğur Kolsuz’dan ilçe hakkında bilgi aldı. Daha sonra da 100 metre uzaklıktaki parti teşkilatına geçerek partililerle bir araya geldiler.

Ak Parti Uzunköprü İlçe Başkanlığı’da gazetecilerin kanser ilaçlarının temini konusunda yaşanan sıkıntıların hatırlatılması üzerine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Biz her gün yaklaşık 40 milyonun üzerinde yani eski rakamla 40 trilyonun üzerinde ilaç parası ödüyoruz. Bundan da hiçbir rahatsızlığımız yok. Bu millete helal olsun. Ama rakam 40 trilyon yılda 17 katrilyon. Bu pastayı görenler bazen, bizi bu ülkenin bu potansiyelinden fırsatçılık yapmak isteyenler var. Hiçbir hastamızı ve vatandaşımızı sıkıntıyı sokacak bir anlayışımız olmaz. Ama bizi, Türkiye’yi bu anlamda tünele sokup da istismar edeceklere de asla fırsat vermeyeceğiz. Dolayısıyla harcadığımız para asla en duyarlı olduğumuz başta başbakanımız ve ben, en duyarlı olduğumuz konuların başında sağlık ve hastalık gelir. Hiçbir hastamızı da mağdur etmeyiz. Hiç merakınız olmasın. Bu anlamda bakınız yarından sonra bio-teknoloji fuarına gidiyorum. İnşallah birçok ilacımızı da özellikle kanser ilacımızı da Türkiye’de üretimini de inşallah başaracağız. Biz birilerine zaman zaman mahkum olacak durumdan da, az önce dediğim gibi muassır medeniyet seviyesi yolculuğunun ruhunda esas bu anlayış yatar. İnşallah bunu da bu ülkeye kazandıracağız" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, zaman zaman gündelik olarak sıkıntıların ortaya çıkabildiğini de anlatarak, "Çünkü her gün 500 milyon hastamıza hizmet veriyoruz. Kanser alanındaki tıbbi gelişmeler, hastalıklarda birçok yenilikleri de en erken ülkesine getiren ve vatandaşına kazandıran ülkeyiz. Dolayısıyla hiç sıkıntımız olmayacak diyorsak, her gün 500 milyon tıbbi işlem yapılan bir alandan söz ediyoruz. İnşallah duyarlılığımız ve yakın takibimizle hiçbir hastamıza olağanüstü tedavi sıkıntısı yaşatmayacağız" diye konuştu.

TÜRKİYE HER GEÇEN GÜN EKONOMİSİNİ GELİŞTİRDİ

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun davetlisi olarak Edirne’ye geldiğini ve bu sıcak karşılamadan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Türkiye’de bugün ekonomide yaklaşık 800 milyar dolar ilerleme kaydedildiğini belirten Yılmaz, "İhracatta 152,5 milyar dolar, kişi başına geliri 10 bin doları aşan, dünyada ve bölgesinde ilerlemeler kaydeden bir Türkiye var. Diğer taraftan demokrasi ve hukumuzu geçen yıl daha da geliştirdik. Çok şükür, bugün Türkiye’nin çok daha güçlü demokratik yapısı var. Türkiye’nin bununla da dünyada saygınlığı var. Sadece ekonmide değil, demokraside de kaydettiğimiz gelişmelerle Türkiye dünyada çok daha saygın bir konuma gelmiş konumda. Edirne serhad bir ilimiz. Avrupa’ya komşu bir ilimiz bugün Avrupa’da kriz yaşanırken, en gelişmiş dediğimiz ülkelerde bankalar, firmalar batarken, devletler borç batağı içerisine saplanmışken Türkiye her geçen gün ekonomisini geliştirdi. Her geçen gün daha güçlü bir ülke haline geliyor. Bunu da daha güçlü bir hale getirecek inşallah. İşte tüm bu başarılarda AK Parti teşkilatının çok büyük emeği var" dedi.

Ardından iki bakan inşaat çalışmaları süren Trakya Üniversitesi Uzunköprü Uygulamalı Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ni inceledi, Uzunköprü Ticaret Borsası ve Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

KİMLİK İSTEDİ

Oda ziyareti sırasında Bakan Müezzinoğlu’nun yanına gelen 68 yaşındaki 3 çoçuk babası çifti Recep Türk, 1958 yılında Yunanistan Sofulu Köyü’nden kaçak olarak Türkiye’ye geçtiğini ve nüfus cüzdanı olmadığını söyleyerek, bu süreci daha önce yaşayan bakan Müezzinoğlu’ndan yardım istedi. Bakan Müezinoğlu da yardım sözü verdi danışmanlarına Türk’ün bilgilerini almasını istedi.

1958 yılında kaçarak anavatana sığındığını anlatan Recep Türk, "Çok defa müracatım oldu ancak kimlik alamadım. Sağlık bakanımız da benim gibi aynı sıkıntıları yaşadı. O yüzden kendisinden yardım istedim. İnşallah sorunumu çözer" dedi.

Bakan Müezzinoğlu ve Yılmaz, Uzunköprü’deki incelemelerinin ardından Edirne’ye gelecek.

 

Bu haber toplam 1932 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim