• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Müezzinoğlu, kurulacak olan sağlık enstitülerini anlattı

Müezzinoğlu, kurulacak olan sağlık enstitülerini anlattı
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Türkiye sağlık hizmeti sunumunda yakaladığı başarıyı, sağlığın diğer alanlarında da yakalayacaktır"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin sağlık hizmeti sunumunda yakaladığı başarıyı, sağlığın diğer alanlarında da yakalayacağını belirterek, "Bu konuda tüketen değil, aynı zamanda bilimsel üretimleri de yapabilen noktayı yakalaması açısından önemli bir tasarı" dedi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar başkanlığında toplanarak, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı görüştü. Tasarı, benzer mahiyetteki 3 teklif ile birleştirildi.

CHP'li milletvekilleri, tasarının alt komisyona gönderilmesini istedi.

Tasarıyı komisyona sunan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Türkiye'nin 2023 vizyonu kapsamında, sağlık sektöründeki çok önemli bir adımın görüşülüyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tasarının, Türkiye'nin sağlık dinamiklerine farklı bir vizyonu kazandıracağını, ancak sağlık hizmetleri açısından geç kalınan bir tasarı olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, "1930'lu yıllarda ABD kanser enstitüsünü kurmuş ve bugün 20 enstitüsü olan bir ülke. Türkiye sağlık hizmeti sunumunda yakaladığı başarıyı, sağlığın diğer alanlarında da yakalayacaktır. Bu konuda tüketen değil, aynı zamanda bilimsel üretimleri de yapabilen noktayı yakalaması açısından önemli bir tasarı" dedi.

Müezzinoğlu, tasarıyla; sağlık AR-GE'sini önemseyen, bu anlamda bilimsel araştırmalar yapan yapılara güçlü destek veren, bu güçlü desteğin altyapısını kuran, bunu koordine eden ve yönlendiren Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'nın (TÜSEB) kurulacağını kaydetti.

Dünyada sağlık enstitüleri anlamında her gün yeni gelişmeler olduğunu anımsatan Müezzinoğlu, Türkiye'nin bu anlamda çok daha güçlü ve dinamik olması gerektiğini vurguladı. Müezzinoğlu, gerek kanser gerekse diğer kronik hastalıklardaki artan maliyetlerin her geçen gün yükü artırdığını belirterek, "Türkiye'nin orta gelir tuzağından kurtulması için, katma değeri yüksek ürün ve hizmetlere olan ihtiyacı, sağlık sektörünün bu konuda sunduğu önemli fırsatları değerlendirmesi gerektiğine inanıyorum. 10. kalkınma planındaki 25 öncelikten 23'ünü oluşturan sağlık enstitüleri ve sağlıklı yaşam ve sağlık turizmi konularında bakanlığımıza yüklenmiş olan önemli görev ve sorumluluklar var. Sağlık hizmetine erişimde yakaladığımız başarıyı bu alanda da dünya ile yarışacak noktaya taşımak durumundayız. Bu nedenle TÜSEB'in kurulmasını komisyonumuza getirdik" diye konuştu.

Tasarıyla kurulacak olan sağlık enstitülerini anlatan Müezzinoğlu, Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi de kurulacağını belirtti.

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, sağlığa olan ihtiyacın her geçen gün arttığını söyledi.

TÜSEB'in, bilimsel altyapı oluşturulmasına, ileri ve uzun boyutlu çalışma yapılmasına zemin hazırlayacak bir başkanlık olacağını belirten Kılıç, bütün bunların gelişmiş bir ülke olmanın göstergesi olduğunu söyledi.

Tasarıyla, öğretim üyeliğinden kendi istekleri ile ayrılarak milletvekili olanların, dönem sonunda üniversiteye dönmek istemeleri halinde, başka üniversitelerde de görev yapabilmelerine olanak sağlayan düzenleme yaptıklarını belirten Kılıç, "Mevcut durumda, kadro şartı aranmaksızın kendi üniversitesine dönebiliyor. Yapılacak değişiklikle, diğer üniversitelere kadro şartları uygunsa gidebilme imkanı getiriliyor" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4102 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim