• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

Müezzinoğlu: Önemli yatırımlar yolda

Müezzinoğlu: Önemli yatırımlar yolda
Müezzinoğlu, İzmir’in EXPO yarışında başarıyı göğüslediği takdirde ülkeler arasında fikir alışverişi açısından önemli bir platform olacağını belirtti.

Expo 2020 adayı İzmir’de, 27 Kasım’da yapılacak oylama öncesi oy kullanacak 167 delege ağırlandı.

Sunuculuğunu Defne Samyeli’nin yaptığı toplantıda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Daha iyi bir dünya için yeni yollar herkes için sağlık” konulu temanın önemini anlattı. UNICEF iyi niyet elçisi, Afrika Birliği Barış Elçisi, müzisyen Angelique Kidjo etkinlikte şarkı söylerken İzmir’in sağlığın merkezi olması gerektiğini ifade etti.

Toplantıya Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra BIE Koordinatörü Dimitri Kerzentzes, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile 167 BIE delegesi de katıldı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye’nin birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da küresel sorunların çözümüne katkı sağlamaya ve uluslararası toplumla işbirliğine önem verdiğini belirtti. Dünya genelinde küresel bir sağlık mücadelesi verildiğini aktaran Müezzinoğlu Türkiye’nin bu anlamdaki rolünün çözüme katkı sunan bir ülke olduğunu söyledi.

Önemli yatırımlar yolda

Müezzinoğlu, İzmir’in EXPO yarışında başarıyı göğüslediği takdirde ülkeler arasında fikir alışverişi açısından önemli bir platform olacağını belirtti. Kentin önümüzdeki 10 yıl içerisinde özellikle sağlık alanında önemli yatırımlara imza atacağını ifade eden Müezzinoğlu, “Bu doğrultuda İzmir’de 2016’da faaliyete geçmek üzere sağlık alanında ileri teknolojilerinin kullanıldığı 2 sağlık kampüsü inşa edecektir. Türkiye ve İzmir EXPO 2020’ye adayız ve hazırız” diye konuştu.

İzmir Valisi Mustafa Toprak da, EXPO 2020 olan İzmir’in “Daha iyi bir dünya için yeni yollar ve herkes için sağlık” konulu temanın neden seçildiğini anlatırken tarihten Hipokrat ve Galen’i örnek gösterdi. Toprak şunları söyledi:

3 saatlik uçuşla...

“Kentimizin 8 bin 500 yılık tarihinden miras kalan değerlerine de sahip çıktık. İzmir, dünyanın en eski sağlık merkezinin Bergama’da kurulduğu şifalı bir kent. Hipokrat burada yaşadı. Türkiye’de 10 yılda ortalama yaşam süreci 71.4’ten 73.3’e çıktı. Bebek ölümleri binde 9’a indi. Sektörde çalışan kişi sayısı 8 yılda yüzde 42 arttı. Daha sağlıklı bir dünyanın oluşumuna hizmet etmeyi vaad ediyoruz.

Üç saatlik uçuş mesafesinde üç farklı kıtada 48 ülkeye ve 1.5 milyar nüfusa erişim imkanı sunması, İzmir’i rakiplerinden farklı bir hedefe taşıyor. 50 milyar doları bulan yatırımın yapılacağı, 35 milyonun ziyaret edeceği EXPO’yu gerçekleştirmek en büyük hedefimiz. EXPO’ya bir kent meselesi olarak bakmıyor ülke meselesi olarak görüyor.”

Bu haber toplam 1874 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim