• BIST 9524.59
  • Altın 2492.167
  • Dolar 32.5463
  • Euro 34.7257
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Müezzinoğlu, sağlıçılarla kahvaltıda bir araya geldi

Müezzinoğlu, sağlıçılarla kahvaltıda bir araya geldi
Sağlık Bakanı Dr. Müezzinoğlu, Tıp bayramında edirne’de sağlık çalışanlarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Edirne'de sağlık çalışanları ile bir araya geldi. Sağlık çalışanlarının özlük hakları konusunda önemli sorunları olduğunu dile getiren Bakan Müezzinoğlu, yasal düzenlemelerle sağlık çalışanlarının özlük hakları ve sosyal güvence konularında çalışmalar yapılacağını kaydetti.

Edirne'de bir restoranda düzenlenen kahvaltı programında sağlık çalışanları ile buluşan Bakan Müezzinoğlu, yaptığı konuşmada, "368 bin kadrolu artışımız var, hizmet alanında da 11 bin hizmet alanı olan rakam bu gün 120 bin. Bu 120 binlik hizmet alımı yani taşeron diye tabir edilen kısımda bugün belki de önemli hizmetleri ve memnuniyetleri bu kadrolarla yakalarken burada çalışan kardeşlerimizin özlük hakları anlamında önemli sorunları var. İnşallah en kısa zamanda yasal düzenlemelerle buradaki hizmet alanında özlük hakları ve sosyal güvenceleri anlamındaki bu çalışanlarımızın haklarının korunabileceği düzenlemelerde önümüzdeki süreçte yapmayı planlıyoruz" dedi.

Toplam personel sayısının 246 binden 488 bine, hastane de geçen doğum oranlarının yüzde 75'den yüzde 98'lere çıktığını kaydeden Bakan Müezzinoğlu, 2002 yılından itibaren evde sağlık hizmeti verdiklerini, 2013 yılında 403 bin 231 hastanın evde sağlık hizmeti ile tedavi edildiğine dikkat çekti.

Sağlık alanındaki gelişmelerin her geçen gün arttığını dile getiren Bakan Müezzinoğlu, "Çok değişik alanlarda, çok farklı dünyayla da standart yarışına girmiş bir ülkenin meslektaşlarıyız ve bu hizmetleri başarabilen bir camiayız. Önümüzdeki süreçte de yeni yeni hedeflerimiz ve yeni yeni hayallerimiz var. İnanıyorum ki bu hedeflere yine tıp camiası hekimlerimizle, hemşirelerimizle, ebelerimizle, sağlık çalışanlarımızla birlikte hızlı adımlarla koşarak gideceğiz ve başarılarımıza yeni başarılar ilave edeceğiz. 2002 yılında sağlıktaki memnuniyet, bu yıl yine TUİK'in önceki gün yayınladığı rakamda yüzde 75'lerde. İnsanımızın dörtte üçü sağlık hizmetlerinin sunumundan memnuniyeti ilk planda söyleyebiliyorsa, bunu yönetimlerin başarısından daha çok hekimlerimizin meslektaşlarımızın fedakarlığı, mesleklerine olan saygısı, meslek onuruna ve toplumuna verdiği değere bağlıyorum ve bu anlamda da milletim adına sizlere gönülden teşekkür ediyor, sizleri gönülden alkışlıyorum" ifadelerini kaydetti.

Bakan Müezzinoğlu, Edirne'deki programının ardından Kırklareli'deki Tıp Bayramı etkinliklerine katılmak üzere Edirne'den ayrıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4831 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim