• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 25 °C

Müezzinoğlu SGK'nın resmi tatilde çalışılmaması kararını değerlendirdi

Müezzinoğlu SGK'nın resmi tatilde çalışılmaması kararını değerlendirdi
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı hastaların özel sağlık kuruluşlarında hafta sonları ve resmi tatil günlerinde poliklinik hizmeti almasını iptal eden genelgeye yönelik eleştirileri yanıtladı.

Müezzinoğlu, “Türk Tabipleri Birliği'nin Çalışma Bakanlığımıza öyle bir talebi olmuş. Çalışma Bakanlığımız da bu yönde bir karar almış. Dolayısıyla, pazar günleri ve resmi tatil günlerinde SGK'lılarla ilgili böyle bir karar var. Yeniden değerlendirme ihtiyacı olursa, yeniden değerlendiririz. Biz hiçbir hastamızı mağdur edecek bir karar almayız" dedi.

Medikal sektörün üreticilerini bir araya getiren "Uluslararası Expo Med Fuarı"nın açılışı TÜYAP Beylikdüzü Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Açılışa, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve sağlık sektöründen yöneticiler katıldı.

Açılış sonrası stantları ziyaret eden Müezzinoğlu, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “SGK'lı hastalar hafta sonları ve resmi tatillerde özel hastanelerden faydalanamayacak. Bu, doktorların talebi miydi?" sorusu üzerine Müezzinoğlu, “Türk Tabipleri Birliği'nin Çalışma Bakanlığımıza öyle bir talebi olmuş. Çalışma Bakanlığımız da bu yönde bir karar almış. Dolayısıyla, pazar günleri ve resmi tatil günlerinde Çalışma Bakanlığımızın SGK'lılarla ilgili böyle bir kararı var. Yeniden değerlendirme ihtiyacı olursa yeniden değerlendiririz. Biz hiçbir hastamızı mağdur edecek bir karar almayız" dedi.

Gazetecilerin, daha önce doktorların birçok talepleri bekletilirken, bu konudaki talebin hemen yerine getirilmesi hakkında ne düşündüğünü sormaları üzerine, Müezzinoğlu, “Bekleyen talepler hep olacak, yeni talepler de hep gelecek. Şu anda var olan talepleri hemen sıfırlasak, yarın yeni talep gelecek. Biz de yeni talepleri çözmek durumunda olacağız. Hayatın dinamiğidir bu. Önemli olan hizmet dengelerini koruyarak sürdürebilmek" dedi.

"KAMU HASTANELERİ KURUMU 5 BİN DİŞ ÜNİTESİ ALACAK"

Fuarın açılış töreninde de bir konuşma yapan Müezzinoğlu, yerel seçim sonuçlarına değindi. Müezzinoğlu, “Seçim atmosferindeki tartışmalar, ortamlar, sağlıklı görünmeyebilirdi. Ancak seçim sonuçlarına baktığımızda, son derece sağlıklı, yine istikrardan yana, sandığın hukukundan yana, milli iradenin hukukundan yana ve geleceğe güvenle bakma adına, bütün fırtınalara rağmen son derece saygın bir yapıyla bugün gelecek planlarımızı yapabiliyoruz" diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, konuşmasının devamında önümüzdeki süreçte kamu hastanelerinin 5 bin diş ünitesi alacağını söyledi. Müezzinoğlu, “5 bin adeti sadece bende var. Ben üreteyim satayım değil, 5 bin adedin dinamiklerinde farklı versiyonlar, gelişmeler, katma değer üretecek alanları da hesap etmek gerekiyor" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5873 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim