• BIST 9079.97
  • Altın 2325.333
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9323
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Müezzinoğlu: Süt bedeli diye bir bedel yok

Müezzinoğlu: Süt bedeli diye bir bedel yok
"Süt Bankası Projesi” olarak bilinen projenin isminin “Süt anneliği merkezleri ve süt kardeşliği” olarak değiştirdiklerini ifade eden Bakan Mehmet Müezzinoğlu “Projede anne, sütünü kime verdiğini bilecek, çocuğun ailesi kimin sütünü aldığını bilecek” dedi

Beyaz Tv ekranlarında Ferda Yıldırım 'ın modere ettiği “Basın Kulisi” programına canlı yayın konuğu olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Süt Kardeşliği” projesi hakkında geniş ve detaylı bilgiler veren Müezzinoğlu “Süt kardeşliği projesinde kararlıyız” dedi.

Erken doğan bebeklerin ölüm oranının azaldığına dikkati çeken Müezzinoğlu, ancak halen gurur duyulacak seviyeye gelinemediğini, erken doğumlarda en önemli şeyin anne sütü olduğunu söyledi.

ANNE SÜT VERDİĞİ BEBEĞİ, AİLE KİMDEN SÜT ALDIĞINI BİLECEK

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ' 'Bu sistemin bir ayağı ideal düzeyde bir fayda iken, diğer ayağı ideal düzeyde kayıt sistemi ve güven olacak. 'Hangi annenin sütünü hangi bebeğe verdik, hangi süt kardeşin hangi ailelerde süt kardeşleri vardır ', bunları nüfus müdürlüklerinde kayıt ederek, bu aileleri bilgilendirerek ve bu anlamda yasal dinamikleri güçlü hale getirerek, toplumumuzun her kesiminin güvenini ve desteğini alacağımız bir medeniyet projesi halinde olgunlaştıracağız ve bu ülkeye sağlıklı nesiller yetiştirmek adına önümüzdeki dönemde uygulamaya geçirecek noktaya taşıyacağız. ' ' dedi.

SÜT BEDELİ OLMAYACAK

Projede gönüllülüğünün esas olduğunu dile getiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, alınacak anne sütlerinin bütün laboratuar tetkiklerinin yapılacağını kaydetti. Anne süt merkezlerinde anne ve sütünün analizlerden geçirileceğini ifade eden Müezzinoğlu “Bu projenin tüm masraflarını bakanlığımız karşılayacak, süt bedeli diye bir bedel olmayacak” ifadelerini kullandı.

ELEKTRONİK SİGARA İÇİN YENİ DÜZENLEME
Elektronik sigarayla ilgili sorulara da yanıt veren Müezzinoğlu, sigara ve sigarayı çağrıştıran her şeyle ilgili yeni bir düzenleme yapacaklarını söyledi.

YÜZDE 60 ORANINDA GERİ DÖNÜŞ BEKLİYORUZ
Tam Gün Yasası'nda öğretim üyelerinin esnek çalışmasına yönelik düzenlemeyle akşam mesai sonrası, hatta hafta sonları muayene ve ameliyat imkanı getirileceğini, performans ücretinin de bunların tümü esas alınarak hesaplanacağını bildiren Müezzinoğlu, yasadaki yeni düzenlemeyle yüzde 60 oranında hekimin geri dönüşünü beklediklerini açıkladı.

BEYAZ GAZETE 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2768 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim