• BIST 8990.53
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

Müezzinoğlu'ndan Termal'e uluslararası proje müjdesi

Müezzinoğlu'ndan Termal'e uluslararası proje müjdesi
Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'nin sayılı termal kaplıcalarından birisi durumunda olan ve halen Sağlık Bakanlığı tarafından işletilen Termal tesislerinde yapılan yeni proje ile cazibe merkezine dönüştürüleceğini söyledi.

Yalova'ya gelen Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu Soma'da yaşanan felaketten herkesin önemli dersler çıkartması gerektiğini söyledi. Müezzinoğlu Yalova'nın Termal ilçesinde bulunan Sağlık Bakanlığı Termal Tesislerine uluslararası vizyon kazandıracak bir proje üzerinde çalıştıklarını da söyledi. 

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu İstanbul'dan feribotla Yalova'ya geldi. Yalova Valisi Esengül Civelek, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ve çok sayıda protokol mensubu tarafından karşılanan Bakan Müezzinoğlu'na Yalova Valiliğine gelişinde bir çocuk tarafından çiçek sunuldu. Kendini bekleyen protokol mensuplarını ve kurum müdürlerini selamlayan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ardından Valiliğin anı defterini imzaladı.

Valilikte Bakan Müezzinoğlu'na Yalova Valisi Esengül Civelek tarafından çiniden bir vazo hediye edildi. Ardından açıklamalarda bulunan Bakan Müezzinoğlu 5 gün önce Soma'da yaşanan maden kazasından herkesin gerekli dersi çıkartması gerektiğini dile getirdi. Bakan Müezzinoğlu, "5 gün önce Soma'da yaşanan maden kazası dolayısıyla kaybettiğimiz 301 maden şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum. Bu felaketten işletmecisinden, yöneticisine, yöneticiden denetçisine kadar sorumluluklarımızı yeniden gözden geçirmemiz ve geleceğe daha güvenli bir yolculuk yapabilmek adına da buralardan önemli dersler çıkartmamız gerektiğine de inanıyorum. İnşallah ülkemizin de, milletimizin de geleceği bugünden daha güzel olacak" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'nin sayılı termal kaplıcalarından birisi durumunda olan ve halen Sağlık Bakanlığı tarafından işletilen Termal tesislerinde yapılan yeni proje ile cazibe merkezine dönüştürüleceğini söyledi. Uluslararası bir projelendirme çalışmasının halen sürdüğüne ve kısa süre içerisinde kamuoyuna deklare edileceğine değinen Bakan Müezzinoğlu, "Yalova 3 büyük ilin arasında kalmış ve değişik zenginlikleri olan bir il. Biz Yalova'nın sahip olduğu bu zenginlikleri Sağlık Bakanlığı olarak Yalovalılara nasıl sunabiliriz bunun çalışmalarını 6 aydır yapıyoruz. Yine Sağlık Bakanlığın Yalova Termal Tesislerine de uluslararası bir proje düzeyinde çalışmalar yapıyoruz. Henüz farklı çalışmalar üzerinde fizibilite çalışmaları var ama henüz bir karar aşamasına gelinmedi. Ümit ediyorum ki önümüzde ki 3 ay içerisinde Yalova Termal tesislerini gerek termal turizme, gerek sağlık turizmine ve gerekse doğa turizmine hitap edecek boyutlarda uluslararası sağlık turizmi anlamında da cazibe merkezi yapacak bir projenin peşinde koşuyoruz. Bunu başarabilirsek Yalova ilinin sağlık geleceği ve ekonomik vizyonuna da bir katkı sağlamış olacağız. Bu projenin kalıcı ve vizyonel olması için çalışıyoruz. 2-3 ay içerisinde bu projeyi kamuoyuna deklare edilecek boyuta taşımak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yalova Devlet Hastanesinin iyileştirileceğini dile getirerek yeni bir hastanenin müjdesini de veren Bakan Müezzinoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Yalova'da yaşayan vatandaşların sağlık hizmeti alma konusunda ihtiyaçlarını değerlendiriyoruz. deprem sonrasında tamamlanan 206 yataklı Devlet Hastanesinin iyileştirilmesini istiyoruz. Açıkçası o gün ki koşullarda yapılan hastaneleri nitelikli ve donanım anlamında yeterli bulmuyor. Bizde daha iyisini yapma gibi bir çalışma içerisindeyiz. Yalova ilimize hem burada ki vatandaşların sağlık hizmetlerini karşılayacak hem de çevre illerin ilçelerine cevap verecek olan bazı projeleri de Yalova'ya kazandırmak istiyoruz. Tahsis edilmiş bir yerimiz var. Bunun üzerinde Yatırımlar Genel Müdürlüğümüz gerekli proje çalışmalarını yapıyor. Bu projemizin yol haritasını da önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız. Bizim 77 milyon insanımıza olduğu gibi Yalova ve Yalova'da zaman zaman da olsa konaklayan insanlarımızın standardı yüksek bir sağlık hizmetleri Yalova'dan da alabileceği bir vizyonu ilimize kazandıracağız. Yalova'nın da ülkemizin de geleceğinin bugüne göre çok daha iyi olacağına inanıyorum. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Yeter ki bir birimize verdiğimiz değeri ve saygıyı her geçen gün arttıralım. Toplumu kucaklayan bir anlayışla her vatandaşın hak ve hukukunu gözeten bir anlayışla insanımıza hizmet edelim. Nasıl 10-12 yılda bir çok alanda olduğu gibi sağlıkta hayal edilip düşünülebilenin ötesinde hizmetler yaptıysak, önümüzdeki dönemde yine beklenen hizmetlerin ötesinde hizmetleri yapma gayreti içerisinde olacağız."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3253 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim