• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Müfettişler özel hastanede kamu doktoru arıyor

Müfettişler özel hastanede kamu doktoru arıyor
Sağlık Bakanlığı müfettişleri, tam gün yasasının ‘tam’ uygulanıp uygulanmadığını özel hastanelere baskın yaparak denetliyor.

Müfettişler başta İstanbul’dakiler olmak üzere özel hastanelere ani baskınlarla göz açtırmıyor. Baskınlarda ameliyathane ve polikliniklerdeki doktorların kimlikleri tek tek inceleniyor. Sağlık il müdürlüklerinin ekipleriyle birlikte baskın yapan müfettişlerin denetlediği hastaneler arasında büyük hastane gruplarıyla, vakıf hastaneleri de yer alıyor.

Yeni yönetmeliğe göre ceza
Müfettişler teftişlerinde Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’e dayanıyor. Buna göre kamu görevi olan, kanunen mesleğini serbest icra etme hakkı bulunmayan tabip ve tabip dışı personelin özel hastanede çalıştırılması durumunda poliklinik faaliyeti 10 gün durduruluyor. 1 yıl içinde aynı fiil tekrarlanırsa hastanenin tüm faaliyeti durduruluyor. Üçüncü kez tekrarlanırsa da ruhsat ve faaliyet belgesi iptal ediliyor.

Tam güne uyuyoruz
Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Dr. Reşat Bahat, konuyla ilgili şunları söyledi: “Tam gün yasası İstanbul’u hedef alarak çıktı. Birçok hastaneye müfettişler ulaştı. Çoğunda ciddi sıkıntı yok. Birkaçında konsültasyon amacıyla kamudan gelen doktorlar bulunduğu için uyarı yazıldı. Sektörde şu anda tam güne uyumun çok yüksek olduğunu görüyorum. Biz söyleyeceklerimizi söyledik. Çıkan kanuna uymak görevimiz. Ama hastaneler buna hazır değildi.”

Özellere baskı yanlış
Dr. Reşat Bahat, özel hastanelerin son 3.5 yılda doktor ve cihaz alamadığını tek yatak ilave edemediğin belirterek “Özel hastanelerdeki büyümeyi, doktor çeşitliliğini baskı altında tutup ‘kamuda çalışan doktorlardan almayacaksanız’ derseniz özel hastanelerin kalitesini dibe indirmiş olursunuz. Bu yeni duruma hazır olmamız için 5-6 bin doktor verilmesi ve her yıl da bin 500-2 bin doktorun eklenmesi lazım” dedi. Son düzenlemelerle devlet ve eğitim hastanelerinde çalışan hekimlerin özel hastanelerde çalışması veya muayenehane açmaları mümkün değil. Üniversite öğretim üyelerinin de mesai saatleri içinde özel hastanelerde çalışmaları yasak. Bakanlık müfettişlerinin bazı hastanelerde ameliyathanelerde ameliyat yapan doktorların maskelerini dahi indirterek kimlik tespiti yaptığı öne sürülüyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3863 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim