• BIST 9693.46
  • Altın 2505.209
  • Dolar 32.5793
  • Euro 34.764
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 21 °C

Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi Suriye'nin şifa kapısı oldu

Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi Suriye'nin şifa kapısı oldu
Suriye'de ölür diye gönderilen 9 yaşındaki kız çocuğu Hatay'da hayat buldu.

Suriye'de ölür diye gönderilen 9 yaşındaki kız çocuğu Hatay'da hayat buldu. Yıllardır baş ağrısı ve halsizlik tanıları ile yaşamak zorunda kalan 9 yaşındaki Suriyeli Safieh Alnassan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde geçirdiği ameliyat ile tekrar hayata tutundu.

Genel durum bozukluğu ve şuurda bulanıklık tanıları ile Suriye'de gezmedik doktor ve hastane bırakmayan Alnassan Ailesi Suriyeli doktorların "Suriye'de müdahale şansımız yok. Evinize gidin" yanıtını alınca soluğu önce Kilis'te, Kilis'in ardından ise Hatay'da aldı.

Şuuru kapalı olan 9 yaşındaki Safieh Alnassan'a ilk müdahaleyi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümünden Doç. Dr. Nebi Yılmaz müdahale etti.

Alnassan'ın beynini saran urların başarılı bir operasyonla temizlendiğini aktaran Yılmaz, "Suriyeli doktorların müdahale şansı bulamadığı ve ölecek tanısı ile hastanemize gelen Safieh'e ilk müdahaleyi acil serviste yaptık. Beyninin bir bölümü saran ur tabakası ile karşılaşır karşılaşmaz ise acilen ameliyata aldık. Başarılı bir operasyonun ardından Safieh'in beynindeki tümörlü tabakayı temizleyerek hastayı hayata döndürmeyi başardık. Şu anda durumu iyi rutin kontrolleri için Suriye'nin Halep kentinden hastanemize gidip geliyor." dedi.

Beynindeki urlar nedeniyle şuuru yarı kapalı yaşayan yeğeninin Hatay'da hayata tutunmasından ötürü büyük mutluluk duyan Amcası Muhammed Hüseyin ise Suriyedeki doktorların gelişmemiş teknolojilerinden dolayı Safieh'i ölüme terk ettiklerini söyledi.

Aile olarak en yakın müdahalenin Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yapılabileceğini öğrenmelerinin ardından acil olarak Halep'ten geldiklerini aktaran Hüseyin, "Yeğenin buradaki doktorların çabasıyla tekrar hayata döndü. Başta bu hastanenin yapımına katkı sağlayan Başbakanınız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere doktorumuza, üniversite hastanesi personeline teşekkür ediyorum." dedi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hüsnü Salih Güder ise Ortadoğu'nun sağlık merkezi olma yolunda Araştırma ve Uygulama Hastanesinin önemli bir adım attığını söyledi. Özellikle Suriye'den gelen hastalara Üniversite Hastanesinde acil müdahale edildiğini ve ameliyatlarının gerçekleştirildiğini aktaran Güder, "Bu başarılı ameliyatların Suriye televizyonunda yayınlanmasının ardından bölgede hastanemize olan ilgi artmış ve Türkiye-Suriye arasındaki gelişen ilişkilere biz nebzede olsa Üniversitemizin katkısı olmuştur. Bölgemizde yürütmekte olduğumuz bu sağlık faaliyetleri gerek hastanemizin tanıtılması gerekse Türkiye-Suriye arasında sağlık alanında başlatılan ilişkilerin geliştirecektir." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4724 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim