• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Müsteşar Acar görevi İlhan'a devretti

Müsteşar Acar görevi İlhan'a devretti
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar: "Acaba bu kurum beni kabul eder mi? diye düşündüm. siz beni kabul ettiniz, bağrınıza bastınız"

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar’ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarlığına atanmasının ardından, SGK Başkanlığında devir teslim töreni yapıldı. Fatih Acar görevi Yadigar Gökalp İlhan’a devretti.

Törende bir veda konuşması yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, 2007 yılı Ekim ayında SGK Başkan Yardımcısı olarak göreve başladığını, göreve başlarken “Acaba bu kurum beni kabul eder mi?” diye düşündüğünü ifade ederek “Siz beni kabul ettiniz, bağrınıza bastınız. Biz de bu sorumluluk duygusu içinde 2008 yılındaki reform sürecinden sonra çok önemli çalışmalara imza attık” dedi.

Çalışma arkadaşlarının duygularını kendi duyguları gibi görmeyenlerin başarı elde etmesinin mümkün olmadığını kaydeden Acar, SGK personeline, “Sizlerin çabalarıyla, bu kurum değişim ve dönüşümü gerçekleştirdi” diye seslendi.

Acar: Ben Hayatım Boyunca Sırça Köşklerde Oturarak, Arkadaşlarıma Talimat Vererek, Onlara Emir Cümleleri Kurarak İş Yapılmasını Asla Tasvip Etmedim

"Hayatım boyunca sırça köşklerde oturarak, arkadaşlarıma talimat vererek, onlara emir cümleleri kurarak iş yapılmasını asla tasvip etmedim” diyen Fatih Acar, “Ben makam odamda oturduğumdan daha fazla süre çalışma arkadaşlarımla birlikte oldum. Hem merkez teşkilatında, hem taşra teşkilatında gece saat 11’de aradığımda arkadaşlarımı çalışıyor olarak buldum. Dönüşüm ve değişim böyle olur" dedi.

Hizmetlerden yararlanma açısından Kamu Kurum ve Kuruluşları arasında birinci Kurumun %61’le SGK olduğunu vurgulayan Acar, memnuniyet oranlarında yüzde 76’ları yakaladıklarını söyledi. 75 milyona hizmet veren bir Kurumda yüzde 76 memnuniyet oranının çok önemli olduğuna vurgu yapan Acar, “Bugün herkes SGK’yı konuşuyor. Bugün iftiharla söyleyebiliriz ki, bütün kamu kurum ve kuruluşlarının örnek aldığı bir SGK oluşturduk. Bürokrasiyi ortadan kaldırdık. 24 bin 500 çalışanımızın alın teriyle, samimi çalışmalarıyla bugünlere geldik. Bu Kurumun buralara gelmesinde tüm personelimizin katkıları var. Bütün çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Acar: Arkamızda Güvendiğimiz, Pırıl Pırıl Bir Kadro Var. Gurur Duyacağımız Pırlanta Gibi Bir Ekip Var. Gözümüz Arkada Değil

Bugün sevinçli bir gün yaşadıklarını belirten Acar, “Arkamızda güvendiğimiz, pırıl pırıl bir kadro var. Gurur duyacağımız pırlanta gibi bir ekip var. Gözümüz arkada değil. Bir başka makama hizmet etmeye gidiyoruz. Bizi yetiştirenler ‘gidin millete, devlete hizmet edin’ diye yetiştirdi” dedi.

Başlattıkları projelerin ve çalışmaların aynı hızla devam edeceğinin altını çizen Acar, “5 yıldır birlikte çalıştığımız, Kurumumuzu tanıyan bir arkadaşımıza bu kurumu teslim ederek ayrılacağım” diye konuştu.

SGK personelinden helallik isteyen Acar, “Benim varsa bir hakkım bütün arkadaşlarımıza helal olsun. Gerek Kurum gerekse ülkemiz ve milletimiz açısından hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan ise, engebeli yollardan oluşan yolculuğun gayret ve çabayla aşılabileceğini söyleyerek, “Hepimiz için hayat bir yolculuk ve aynı zamanda bir imtihandır” dedi.

Gökalp İlhan, çizilen istikamette dik durarak gereğini yapabilmek, görev ve sorumlulukları yerine getirerek devam edebilmek için, sabır, şükür ve azmin önemine vurgu yaparak, Konfüçyüs’ün bir sözüne atfen, “ Daha üst bir makama atanmadığınız için kaygılanmayın. Bunu düşünmeyin. Asıl o göreve atandığınızda o görevi layıkıyla yerine getirip getiremeyeceğinizden dolayı endişe edin” dedi.

Bizim Bulunduğumuz Makamlar İz Bırakabiliyorsak Güzeldir

5 yıllık bir süreçte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar ile birlikte SGK’da görev yaptıklarını ifade eden Gökalp İlhan, bu 5 yıllık sürenin sadece SGK açısından değil, Türkiye açısından da son derece önemli olduğunu vurguladı. Gökalp İlhan, gerçekleştirilen reformun hızlı bir şekilde uygulanmasının en az reformun hazırlanması kadar güç bir süreç olduğunu ifade ederek, reform sürecini başarıyla bu günlere kadar getirdiklerini vurguladı.

Sahip olunan nimetlerin farkına varmanın başarı için çok önemli olduğunu söyleyen Gökalp İlhan, makamların arkasından iz bırakabilmenin önemine değinerek, “Bizim bulunduğumuz makamlar iz bırakabiliyorsak güzeldir. Ama bu makamlara atanabilmenin bir nimet olduğunu da unutmayalım çünkü bizim bulunduğumuz makamları sahip olacak, hak eden çok kişi var ama bu makamlara sınırlı sayıda kişiler atanabiliyor” dedi.

Hizmetlerinden Dolayı Kurumumuz ve Ülkemiz Adına Teşekkür Ediyorum. Eminim ki Bundan Sonraki Görevine Aynı Başarıyla Devam Edecektir

SGK Başkanlığı görevinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar’ın iş odaklı, çözüm odaklı çalıştığını ve başarılı olduğunu ifade eden Gökalp İlhan, “Hizmetlerinden dolayı Kurumumuz ve ülkemiz adına teşekkür ediyorum. Eminim ki bundan sonraki görevine aynı başarıyla devam edecektir” diye konuştu.

Başarının bir ekip işi olduğuna dikkati çeken Gökalp İlhan, “Ekip olmadan başarı olmaz. Başarılı çalışmalarından dolayı tüm SGK çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan’a çiçek verdi.

Gökalp İlhan ise, SGK’daki hizmet ve çalışmalarından dolayı Fatih Acar’a teşekkür plaketi takdim etti.

Törene Kurum üst düzey yöneticileri ile çok sayıda Kurum personeli katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2792 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim