• BIST 9543.3
  • Altın 2486.68
  • Dolar 32.5006
  • Euro 34.8119
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 23 °C

Mutlu bebek yetiştirmenin sırları

Mutlu bebek yetiştirmenin sırları
Amerika'nın ünlü çocuk doktoru Dr. Harvey Karp, mutlu bebek yetiştirmenin sırlarını İstanbul'da düzenlediği konferansta Türk anne babalara anlattı.

"Mahallenin En Mutlu Bebeği" ve "Mahallenin En Mutlu Çocuğu" kitaplarıyla Amerika'nın en çok okunan, Türkçe'ye çevrilmiş 'Mahallenin En Mutlu Yumurcağı' isimli kitabıyla Türk anne babaların tanıdığı en ünlü çocuk uzmanı olan Dr. Harvey Karp İstanbul'a geldi. Madonna ve Michelle Pfeiffer gibi ünlülerin çocuklarının doktoru olan Harvey Karp, 'mutlu bebekler ve çocuklar yetiştirme' konusunda milyonlarca Amerikalı anne babaya öğrettiklerini, bu kez İstanbul'da Türk anne ve babalara anlattı. Bebek büyüten pek çok annenin çaresiz kaldığı durumlar için sunduğu basit çözümleri Acıbadem Maslak Hastanesi'nde Türk anne babalarla paylaşan Dr. Karp, sürekleri ağlayan bebeklerin sakinleşmesi için neler yapılması gerektiğini söyledi.

Dr. Harvey Karp, ağlayan bebeklerin kundaklama, yan yatırma, kulağına fısıldama ve sallamayla sakinleştirmenin mümkün olduğunu, bazı bebeklerin ise elektrik süpürgesinin sesini duyduğunda ve arabayla gezdiğinde sakinleştiğini söyledi. Bebeklere bakma konusunda birçok kişinin deneyimi olmadığını söyleyen Karp, "Babamızın, annemizin ve büyüklerimizin deneyimlerinden yararlanıyoruz. Bebekler ağladıkları zaman ve ne yaparsak yapalım susmadığı zaman yüzükoyun yatırıyoruz. Aslında yüzükoyun yatırmak çocuğumuza
zarar verir. Nefes alma ve yutkunmada zorlanır. Bebeğimiz ağladığı zaman genellikle sinir oluruz. Ama bebeklerimizin ağlamasının nedeni vardır. 'Bebeğinizi çok fazla kucakta taşırsanız şımartırsınız' derler ama bebeklerin kucakta olması daha iyi. Bebekleri bazen kucaklamakta yetmiyor. Allayarak, zıplatarak, daha fazla kucağımızda gezdirmek bebeğimiz için sakinleştirici refleksi tetikler" dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5092 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim