• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 14 °C

Mutluluğun sırrı nedir?

Mutluluğun sırrı nedir?
Ege Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Şube Müdürlüğü’ nün düzenlediği “Psikoloji Seminerleri”nin sonuncusunda ‘Mutluluk’ konusu işlendi.

Uzm. Psikolog Aydan Taşçı yönetimindeki sunum ilgiyle izlendi. Mutluluğu en genel haliyle insanın kendi hayatından memnuniyet, tatmin duyarak yaşamını sürdürmesi olarak tanımlayan Taşçı, mutlu olmanın; kişilik özellikleri, yaşam koşulları, yaşanan olaylar, imkanlar, aile, sağlık, iş ve özel hayat gibi birtakım etkenlere bağlı olduğunu belirtti.

Mutlu insanların daha sempatik, enerjik, neşeli, yardımsever olduğuna ve diğer insanlar tarafından daha çok sevildiğine ve bu nedenle de insanların mutlu olmak istediğine değinen Aydan Taşçı, “Mutluluğa ulaşmada karşımıza çıkan engeller olarak bizi mutluluğa götürdüğüne inandığımız şeylerin yanlış olması ve mutluluğun yaşam şartlarımızı değiştirmekte yattığına inanmamız. Hedonik adaptasyon insanların duygusal ve fizyolojik değişikliklere adapte olması. Bu durum kaza, ölüm, işten kovulma, boşanma gibi kötü durumlarda kabullenme sağladığı için faydalı etki yaratırken yeni bir iş, araba, ev ya da ikramiye almak gibi olumlu durumlarda ise belli bir süre sonra alışıp olayları sıradanlaştırdığı için olumsuz etki yapar” dedi.

MUTLULUĞUN SIRRI

Mutluluğun yüzde 50 genlere, yüzde 40 amaca yönelik davranışlara ve yüzde 10 yaşam şartlarına bağlı olduğunu söyleyen Taşçı, mutlu olmanın sırrının düşüncelerde, davranışlarda, her gün değişen hedeflerde gizli olduğuna değindi. Aydan Taşçı, mutluluğu arttıracak etkinliklerin; minnettarlığı ifade etmek ve pozitif düşünce, iyimserlik, fazla düşünmekten ve sosyal kıyaslamadan kaçınmak, iyilik yapmak, sosyal ilişkiler kurmak, başa çıkma yöntemleri geliştirmek, affetmeyi öğrenmek, yaşamın ve anın tadını çıkarmak, hedeflere odaklanmak ve düzenli fiziksel aktiviteler yapmak olduğunu vurguladı. Taşçı, mutluluğun kendiliğinden bizi bulmayacağı ve eylem olmadan mutluluk olmayacağını belirtip katılımcılara bu yönde tavsiyelerde bulunarak sunumu sonlandırdı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6740 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim