• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Netflix bağımlısı genç hastaneye yatırıldı

Netflix bağımlısı genç hastaneye yatırıldı
Dünya İnternet trafiğinin yüzde 15’ini tek başına tüketen Netflix, resmen hastalık oldu. Hindistan’da 26 yaşındaki bir kişi “Netflix bağımlılığı”ndan Bangalore'daki bir klinikte tedavi altına alındı


Dünya genelinde 190 ülkede 130 milyonu aşkın abonesi olan online film ve dizi izleme platformu Netflix, Hindistan’da resmen bağımlılık olarak tescil edildi. Geçen hafta  Hindistan Bangalore Ulusal Akıl Sağlığı ve Nörobilim Enstitüsü'nün (NIMHANS) Sağlıklı Yaşam Teknolojisi (SHUT) kliniği, bir kişiye resmen “Netflix bağımlılığı” teşhisi koydu.

Klinik, bu kapsamda tedavi altına aldığını 26 yaşındaki bir kişinin, 6 ayı aşkın bir süredir Netflix bağımlılığı yaşadığını raporladı. Ancak bu kişinin günde kaç saatini Netflix'te geçirdiğiyle ilgili ayrıntılara yer verilmedi.

Kliniklerine gelen ve uzun süredir işsiz bu kişinin, izlediği film ve dizilerle bu sıkıntısını unutmaya çalıştığını gözlediklerini belirten SHUT kliniğinin başkanı Dr. Manoj Kumar Sharma, “Ne zaman ailesi ona iş bulması için baskı yapsa veya arkadaşlarının iyi işlerde çalıştığını görse, kendini dizi izlemeye yönlendiriyordu. Aslında  bu bir kaçış yöntemiydi. Bu şekilde sorunlarını unutabiliyordu” dedi.

BELİRTİLERİ NELER?

Dr. Sharma, kullanıcıların Netflix bağımlısı olmamaları için teknoloji kullanımını kontrol altında tutabilmelerini sağlayan mekanizmalara odaklanması gerektiğinin altını çizdi.

Hastanenin tespitlerine göre tedavi altına alınan kişide, Netflix bağımlılığının belirtileri olarak ise bitkinlik, göz yorgunluğu ve uyku düzeni bozukluğu gözlendi.

Geçen hafta açıklanan bir rapora göre Netflix, dünya internet trafiğinin yüzde 15'ini tek başına tüketiyor. Bu oranla Netflix, Google’ın online video platformu YouTube’u (yüzde 11.4) da geride bırakmış oldu.

GÜNDE ORTALAMA NE KADAR İZLENİYOR?

Şirketin açıkladığı verilere göre Netflix aboneleri platformda günde ortalama 50 dakikalarını harcıyor. Netflix platformunda henüz uzmanların önerdiği gibi kullanım sınırı belirleme mekanizmaları olmasa da, en büyük rakibi YouTube’a geçen aylarda gelen yeni özellikle kullanıcılar, bu platformda ne kadar vakit geçirdiklerini öğrenebiliyor.

Youtube uygulamasının “Hesap” bölümünün altında yer alan “İzleme Süresi”nin hemen altında da “Youtube’ta geçirdiğiniz zamanı yönetmenizi sağlayan araçlar” kısmı yer alıyor.

Bu bölümde, “Video izlemeye ara vermem gerektiğini hatırlat” özelliğini aktif hale getiren kullanıcılar, ara vermeyi hatırlat bölümünden, saat ve dakika girerek hatırlatma sıklıklarını kendileri belirleyebiliyor.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1623 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim