• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

"Novalis Radyocerrahi sisteminin kanser tedavisine getirecekleri" tartışıldı

"Novalis Radyocerrahi sisteminin kanser tedavisine getirecekleri" tartışıldı
"Novalis Radyocerrahi sisteminin kanser tedavisine getirecekleri" başlıklı toplantı Anadolu Sağlık Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Novalis® Radyocerrahi Sistemi, Anadolu Sağlık Merkezi’nde kullanılmaya başlandı. Bu amaçla geçtiğimiz günlerde sağlık profesyonellerine yönelik “Novalis® Radyocerrahi Sistemi’nin kanser tedavisine getirecekleri” başlıklı toplantı Anadolu Sağlık Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ulusal ve uluslararasından gelen sağlık profesyonellerinin katılımıyla gerçekleşen seminerde bu teknolojiyle birlikte kanser tedavisinde gelinen nokta tartışıldı.

Novalis® Radyocerrahi cihazı ile radyasyon onkolojisi alanında çok önemli bir noktaya gelindiğini söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Onkolojik Bilimler Koordinatörü, Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Engin, “Bu teknoloji geleneksel radyocerrahi yöntemlerinin yarısı kadar kısa bir zamanda, sadece kanserli hücreye tedavi uygulayarak hiçbir sapma olmadan çevresindeki dokuların sağlıklı kalmasını mümkün kılacak” diye konuştu.

Prof. Dr. Kayıhan Engin, “Türkiye, radyocerrahi alanında Avrupa’nın en hızlısı olarak öne çıkıyor” dedi.

Prof. Dr. Kayıhan Engin bu teknoloji ile ilgili olarak, Novalis® Radyocerrahi sisteminin radyasyon onkolojisi alanında önemli bir ilerleme sunduğunu söyledi. Prof. Dr. Engin sözlerine şöyle devam etti, “Bunu takiben ülkemize yeni teknolojilerin girişi inanılmaz hız kazanmıştır. Türkiye’nin bugün özellikle bölgedeki ülkeler arasında yeni teknolojilere en hızlı sahip olan ve kullanıma sokan ülke konumunda olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz.”

Prof. Dr. Kayıhan Engin’in verdiği bilgiye göre, TrueBeam™ STx teknolojisine sahip olan Novalis® Radyocerrahi Sistemi, hekimlerin kısa bir zaman diliminde sürekli doğruluk kontrolleri yapmalarına olanak sağlayarak, hastalara tam olarak planlanan tedaviyi sunmalarını sağlıyor.

Prof. Dr. Kayıhan Engin, Novalis® Radyocerrahi cihazının nerdeyse tüm boyutlardaki kanserlerin ve lezyonların tedavisinin şekilli ışın teknolojisi ile mümkün kıldığını belirterek “Sistem, radyoterapi gerektiren pek çok kanser türünün tedavisinde kullanılabiliyor. Özellikle senkronize hareket yönetimi sayesinde, beyin, akciğer, meme, prostat ve spinal bölge kanserlerinin tedavisinde çok etkin sonuçlar alınmasını sağlıyor.” Dedi.

Novalis, tümör ve tümörü çevreleyen dokuların boyutu ve konumuna uygun olarak ışınların şekillendirilmesini sağlamakta ve cerrahiye daha az invazif olan bir alternatif sunmaktadır. Bu teknoloji, doktorlara beyindeki, omurgadaki ve vücudun diğer bölgelerindeki kötü huylu ve iyi huylu tümörler için hastalara hızlı ve kişiselleştirilmiş bir tedavi imkanı sunmaktadır.” diye konuştu.

Novalis® Radyocerrahi Sistemi’nin, çok derin beyin tümörleri gibi karmaşık endikasyonların tedavi edilme imkânı ile cerrahi müdahale için uygun olmayan hastalar için de bir tedavi seçeneği sunduğunu söyleyen Prof. Dr. Kayıhan Engin şu bilgileri verdi; “Hedefe yönlendirilmiş radyocerrahi ile hastanın görme veya duyma gibi hayati duyularına zarar verme riskini en aza indirgeyen Novalis Radyocerrahi tedavisi, vücuttaki kanserler için pek çok diğer tedavi yönteminden farklı olarak hastanın solunumuna ve diğer vücutsal hareketlerine de adapte edilebiliyor. Bu yöntem ile akciğerler veya kalp gibi hayati organların istenmeyen dozları almadığından emin olunmasına yardımcı olunuyor”

Bu haber toplam 3466 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim