• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Obezite ameliyatlarına robotik destek

Obezite ameliyatlarına robotik destek
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Hamzaoğlu, ''Laparoskopik cerrahideki gelişmeler ve yeni aletlerin kullanıma girmesi,..

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Hamzaoğlu, ''Laparoskopik cerrahideki gelişmeler ve yeni aletlerin kullanıma girmesi, obezite ameliyatlarının yaygınlaşmasına yol açtı. Obezite ameliyatlarında robotik cerrahinin kullanılması da bu ameliyatları daha güvenli hale getirdi'' dedi.

Hamzaoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, obezitenin tüm dünyanın korktuğu en önemli sorunlardan biri olduğunu belirterek, Türkiye'de giderek yaygınlaşan obezitenin beraberinde pek çok hastalığı getirdiğini kaydetti.

Özellikle diyet ve sporla zayıflayamayacak durumda olan hasta grubuna ameliyat önerildiğini ifade eden Hamzaoğlu, obezite ameliyatlarının Türkiye'de kötü bir ünü olduğunu, şişmanlık için ameliyat olmanın Türkiye'de ölümü göze almak gibi algılandığını ve bu nedenle mutlaka ameliyat olması gereken hastaların ameliyat olamayıp obezite sorunları ile baş etmek zorunda kaldığını anlattı.

Hamzaoğlu, hasta yakınlarının hastaları iradesizlikle suçladığını belirterek, ''Laparoskopik cerrahideki gelişmeler ve yeni aletlerin kullanıma girmesi, obezite ameliyatlarını yaygınlaşmasına yol açtı. Obezite ameliyatlarında robotik cerrahinin kullanılması da bu ameliyatları daha güvenli hale getirdi'' dedi.

Robotik cerrahide, insan elinden çok daha yetenekli el ve kolları bulunan robot ile üç boyutlu ve kaliteli görüntüsü dolayısıyla zor ameliyatların güvenle yapılabildiğini belirten Hamzaoğlu, bunun yanında titremenin olmaması, daha az kanama olması ve kozmetik sonuçların daha iyi olmasının robot kullanımının avantajları arasında yer aldığını kaydetti.

Hamzaoğlu, robotik cerrahiyle obezite cerrahisinin tüm ameliyatlarının yapmanın mümkün olduğunu ifade ederek, özellikle ''gastric bypass'' ameliyatında robot kullanımının, ameliyatın güvenliğini arttırmak için çok önemli olduğunu vurguladı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2893 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim