• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Obezite küresel krize dönüşüyor!

Obezite küresel krize dönüşüyor!
OBEZİTE, Amerika Birleşik Devletleri’nde en ciddi sağlık sorunlarından biri. Kalp rahatsızlığı, felç ve diyabetin de aralarında

OBEZİTE, Amerika Birleşik Devletleri’nde en ciddi sağlık sorunlarından biri. Kalp rahatsızlığı, felç ve diyabetin de aralarında bulunduğu 30’dan fazla hastalığı tetikleyen obeziteden mustarip olanların sayısı her yıl katlanarak artıyor.

YÜZDE 33.8’İ OBEZ
Trust for America’s Health tarafından açıklanan raporda, ülke genelinde 28 eyalette obezite oranının yükselmeye devam ettiği ortaya çıktı. Rapora göre, ülke genelinde aşırı şişmanlık sorununun en yoğun görüldüğü ve sürekli olarak arttığı eyalet Mississippi. Yetişkin nüfusunun yüzde 33.8’inin aşırı kilolu olduğu eyalette; yüksek tansiyon ve şeker hastalığının en yoğun şekilde görüldüğü ifade edildi. Amerika Birleşik Devletleri’nde şimdilerde sağlık harcamalarının dörtte birinden fazlası obezite sorunuyla ilgili.

4 YENİ EYALET
Geçtiğimiz yıl 4 eyalette; Mississippi, Alabama, Tennessee, West Virginia’daki yetişkin nüfusun yüzde 30’un üzerinde aşırı kilolu olduğunu ortaya koyan araştırmanın bu yılki sonuçlarına göre 4 yeni eyalet de yüzde 30 oranını geçti. Louisiana, Oklahoma, Kentucky ve Arkansas, yetişkin nüfusunun yüzde 30’u aşırı kilolu olan eyaletler arasına katıldı.

11 MİLYON OBEZ OLABİLİR

Bilim adamları 2030 yılında obez kişi sayısının İngiltere'de 11 milyonu geçeceğini bildirdi.
Uzmanlar sorunun dünya çapında büyük bir kriz olduğunu ancak yavaş yavaş ilerlediği için kimsenin farkında olmadığını belirtti. Obezitenin sonuçları ise hem maddi hem manevi yıkıcı. Japonya ve Çin'de her 20 kişiden biri obez, Hollanda'da her 10 kişiden biri obez, ve İngiltere'de her 4 kişiden biri obez. Uzmanlar sorunun gelişmiş ülkelerin sorunu olmaktan çıkıp az gelişmiş ülkeleri de etkisine altına aldığını belirtti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2090 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim