• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 25 °C

Obeziteye karşı spor yapın!

Obeziteye karşı spor yapın!
Diyetisyen Melis Erozan Çağdaşer sporun sağlık üzerindeki önemini vurgulayarak, toplumu spor kültürüne sahip olmaya davet etti.

Çağımızın hastalığı olan obezite toplum sağlığını ciddi şekilde etkilemeye başladı. Uzmanların görüşlerine göre ülkemizde içinde olmak üzere önümüzdeki 5 yıl içerisinde obeziteden kaynaklanan ölüm oranı artacak. İşte bu tehlikelerin önüne geçebilmek için diyet kadar önemli olan sporun önemi daha da ortaya çıkıyor. Diyetisyen Melis Erozan Çağdaşer sporun sağlık üzerindeki önemini vurgulayarak, toplumu spor kültürüne sahip olmaya davet etti.

Hayatımızda fiziksel aktivite azaldı

Çağdaşer, toplum olarak hayatımızda fiziksel aktivitenin azaldığını belirterek bu durumun yarattığı olumsuzluklardan bahsetti. Şişmanlığın ana sebeplerinin aşırı yemek yemek, fiziksel aktivitelerin azalması, psikolojik bozukluklar, metabolik ve hormonal bozukluklar olarak açıklarken, sporu hayatımıza koymadığımız sürece bu gibi sorunların artarak çoğalacağını belirtti. Fiziksel aktivitenin yanında rutin sağlık kontrollerinin de çok önemli yer tuttuğunu belirtti.

Bilinçli spor yapılmalı

Obeziteden dolayı kişide şişmanlık, kalp damar hastalıkları, felç, şeker hastalığı, solunum yetersizliği ve eklem hastalıkları gibi sorunlar oluşabileceğini belirterek, uzmanlardan yardım alarak kişiye göre diyet ve spor programı yapılması gerektiğini vurguladı. Bilinçsiz sporun kişiye faydadan çok zarar getirebileceğinin altını çizen Çağdaşer, bunun yanında spor yaparken düzenden asla taviz verilmemesi gerektiğini söyledi.

Yemek alışkanlığı da çok önemli

Obeziteyi oluşturan en büyük sebeplerden birinin yanlış yemek alışkanlığı olduğunu belirten Melis Erozan Çağdaşer, bireyin özellikle gazlı içecekler, yağlı ve şekerli yiyecek gruplarından ciddi şekilde durması gerektiğinin altını çizdi.

Spor aile bilincinden gelmeli

Sporun obeziteyi önlemek kadar insan sağlığında öneminden bahseden Çağdaşer, bu yüzden spor yaşamının aile bilincinden gelmesi gerektiğinin altını çizdi. Küçük yaştan itibaren sporu yaşam şekli haline getirmenin öneminden bahseden diyetisyen Melis Erozan Çağdaşer, bunun bireyde kazanıldığı takdirde yaşam boyu hayatına olumlu birçok etki yapacağının altını çizdi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 11803 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim