• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Obezler kalp hastalıklarını daha hafif geçiriyor!

Obezler kalp hastalıklarını daha hafif geçiriyor!
İngiltere'de yapılan bir araştırma, sağlık durumlarının genelde kötü olduğu bildirilmesine rağmen obezlerin kalp hastalıklarını, kilosu normal olanlara göre daha hafif geçirdiğini ortaya çıkardı.

BBC'nin haberine göre, Londra Üniversitesi'nin yaptığı araştırmada 4.400 hastanın durumu incelendi.

Alınan sonuçta, doktorların obez hastalara daha yoğun bir tedavi uygulamasının rolü olabileceği düşünülüyor.

Ancak kalp hastalığı riski yaratan unsurlar arasında sayılan aşırı kilo, ya da obezitenin hastalığın daha hafif geçmesine yardımcı olabileceği çelişkisi ilk kez ortaya konmuyor.

 

Bunun obez hastaların kilolarına rağmen daha fazla egzersiz yapmalarından kaynaklanmış olabileceği savunuldu.

İngiliz Kalp Vakfı ise, sadece genel anlamda obezitenin değil, yağın vücudun neresindedepolandığının önemli olduğunu bildirdi.

Londra Üniversitesi ekibi, araştırma çerçevesinde Büyük Britanya'nın İngiltere ve İskoçya bölgelerindeki sağlık anketine katılan hastaların sağlık durumunu inceledi.

Araştırma sonucunda, obez kalp hastalarının gelecek yedi yıl içinde ölme olasılığının, kilosu normal olan kalp hastalarına oranla daha az olduğu ortaya çıktı.

Sağlıklı yaşam önerilerine kulak asmayan obez hastaların bile ölüm riski, kilosu normal olan, ancak sigara içen ve fazla hareket etmeyen kişilere göre daha düşük.

Yine de doktorlar, sonuçların obez hastaların daha sağlıklı olduğu şeklinde yorumlanmaması gerektiğini ve hastalara kesinlikle kilo almaları gibi bir tavsiyede bulunmayacaklarını söylüyorlar.

Araştırmacılar haftada en az bir kez spor yapan ve sigara kullanmayan hastaların kiloları ne olursa olsun, ölüm riskini azalttıklarını belirtiyorlar.

İngiliz Kalp Vakfı'ndan Dr. June Davison ise, araştırmada hastaların yağ oranını gösteren Vücut Kitle Endeksi'nin ölçüldüğünü kaydederek, sağlık risklerini değerlendirirken, bu yağın depolandığı bölgelere de bakılması gerektiğini bildiriyor.

Dr. Davison'a göre "bel civarında aşırı yağlanma, vücudun sağlık için risk oluşturan toksik maddeler üretmesine yol açıyor."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3219 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim