• BIST 9474.94
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Öğretmenlere uyarı: Yumuşak tabanlı ayakkabı giyin

Öğretmenlere uyarı: Yumuşak tabanlı ayakkabı giyin
Öğretmenlerin Uzun Süre Ayakta Durmaları Nedeniyle Yumuşak Tabanlı Ayakkabı Giymeleri Tavsiye Ediliyor. Meslek hayatları boyunca,..

Meslek hayatları boyunca ses, varis ve ortopedik sorunlar gibi rahatsızlıklarla karşı karşıya kalan öğretmenlerin uzun süre ayakta durmaları nedeniyle yumuşak tabanlı ayakkabı giymeleri tavsiye ediliyor.

Toplumda öğretmen hastalığı olarak da anılan 'varis' ile ilgili bilgi veren Acıbadem Kayseri Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. İlhan Mavioğlu, öğretmenleri gün boyu ayakta durmamaları veya hareketsiz kalmamaları konusunda uyardı. Uzun süre ayakta durmak veya hareketsiz oturmak zorunda olan öğretmenlerin ayaklarını oturduğu yerde hareket ettirmeleri gerektiğine değinen Doç. Dr. Mavioğlu, bu hareketlerin hem varisi hem de toplardamarlarda pıhtı oluşumunu engellemeye yardımcı olacağını vurguladı.

Acıbadem Kayseri Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Karaoğlu, uzun süre ayakta durmanın bel ağrısı ve ayak ağrılarına neden olabileceğini belirtiyor. Prof. Dr. Karaoğlu bu nedenle meslek icabı uzun süre ayakta kalan öğretmenlerin ayakkabı seçiminin son derece önemli olduğunu dile getirerek, yüksek topuklu ayakkabı yerine, yumuşak tabanlı ayakkabı tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Öğretmenlerde diğer sık görülen bir diğer rahatsızlığın omuz ağrıları olduğunu kaydeden Prof. Dr. Karaoğlu, "Tahtaya uzun süre yazı yazanlarda omuz çevresinde adale sıkışması sorunları görülebiliyor. Bunu önlemek için mümkün olduğunca baş seviyesinin üstünde yazı yazmaktan kaçınmak, ağır taşımamaya özen göstermek gerekiyor. Yapılacak basit omuz egzersizleri bu tip sorunlarda faydalı olabilir." dedi.

Acıbadem Kayseri Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Muammer Karagöz de meslek gereği sesini yoğun olarak kullanan öğretmenlerde sıklıkla ses kısıklığı, ses tellerinde ödem, nodül ve polip gibi hastalıklara rastlandığına dikkat çekti. Bu tip sorunları azaltmak için sesi doğru kullanmayı öğrenmek gerektiğine değinen Karagöz, "Sesi doğru kullanamamaya bağlı olarak, ses tellerinde nodül gelişebiliyor. Bu gibi durumlarda, hastalara gerektiğinde ses eğitimi için şan dersi almaları öneriliyor.

Öğretmenlerin ses kısıklığı sorunu yaşamasında, sigara ve tebeşir tozunun da etkisi büyük. Sigaradan uzak durmak, bulunulan ortamı sık sık havalandırmak, varsa klimanın düzenli temizletilmesi, ses tellerinin sağlığı için önemli. Ses tellerini tehdit eden bir diğer unsur da kuru ortamlar. Bu nedenle içerisinde bulunulan ortamların nemlendirilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6382 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim